Visszatér az uniós roaminghoz a brit szolgáltató

Hírek Figyelo.hu

A Brexit-tárgyalások befejezését követően idén januárban a négy legnagyobb brit mobilszolgáltató egyhangúan azt állították, hogy az Egyesült Királyság unióból való kilépését követően nem fogják visszavezetni a roamingdíjat az EU-s államokba látogató ügyfelek számára. Az ígérettel kapcsolatban volt némi szkepticizmus, a jelek szerint nem is alaptalanul.

A négyes fogat tagjai közül most az EE bejelentette, hogy 2022 januárjától kezdve 47 európai országba látogatás esetén mégis extra költséget fog felszámolni az olyan ügyfeleknek, akik 2021. július 7-től kezdve kötött előfizetői szerződéssel rendelkeznek. Nekik naponta fixen 2 fontba, olyan 820 forintba kerül majd a roamingolás, ami nem tűnik a világ végének, azonban nem ez volt az ígéret – írta a BBC.

A beszedett díjat a belföldi szolgáltatásainak fejlesztésére kívánja fordítani a szolgáltató.

Röviddel az EE bejelentése előtt tévesen az a hír járta a brit sajtóban, hogy az O2 is visszavezetheti a roamingdíjat, ám ezt a távközlési cég tagadta. Viszont a fair használat jegyében egy napi 25 GB-os adatlimitet be fog vezetni az EU-s országokban mobilozó ügyfeleknél, közölte a cég szóvivője, ha már úgyis előkerült a téma.

Új szövetségi hálót szőnek a britek

(Borítókép: Figyelő-archív)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink