Visszaszállt a Richterbe a Fidelity

Hírek figyelo.hu

A bejelentési kötelezettséget is jelentő öt százalékos küszöb főlé emelkedett ismét a Fidelity Internationalhoz tartozó FMR LLC tulajdoni részesedése a Richterben – közölte hétfőn a tőzsde honlapján a magyar gyógyszergyártó. A tulajdoni arány változása október 22-én történ meg, a Richter október 23-án vette kézhez a Fidelity erről szóló tájékoztatását. Az ügylettel az FMR-nek a Richter részvényekhez kapcsolódó szavazati joga 5,07 százalékra növekedett.

A Fidelity legutóbb október elsején számot be arról, hogy tulajdoni aránya 5 százalék alá csúszott. Most úgy tűnik az akkor eladott részvényeket lényegében visszaszerezte.

Az ír társaság még augusztus közepén jelentette be, hogy az FMR Richter részvényekhez kapcsolódó szavazati joga 5,08 százalékra növekedett. Ezzel a Fidelity a Richter második legnagyobb tulajdonosává vált, a magyar állam után, amely a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőn és két alapítványon keresztül a teljes részvényállomány 25 százalékát birtokolja.

A piacon – a kedvező második negyedéves jelentés mellett – részben a Fidelity vásárlásaival magyarázták a Richter árfolyamának száguldását, sőt sokan abban bíztak, hogy az FMR példáját más külföldi alap is követheti.

A Reuters adatbázisa szerint, amely az augusztus végi tulajdoni hányadokat tükrözi, a Richterben 2 százalék fölötti részvénycsomaggal bír a The Vanguard Group, a Templeton Asset Management és a Schroder Investment Management. A Richter részvények a tőzsdezárás előtt két órával 1,4 százalékos mínuszban, 6485 forinton álltak.

(Borítókép: Magyarország, Budapest X. Keresztúri út 30-38. Wander Gyógyszer- és Tápszergyár, ma Egis Gyógyszergyár. (Fortepan, 1949′, adományozó: Kovács Márton Ernő)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink