Visszafogottan növekszik az építőipar teljesítménye

Hírek MTI

Szeptemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 14,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az augusztusihoz mérten 1,4 százalékkal, a májusi mélyponthoz képest 10,9 százalékkal emelkedett az építőipar szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelése – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az épületek építése 9,1 százalékkal, az egyéb építményeké 20,6 százalékkal csökkent szeptemberben. A megkötött új szerződések volumene 7,4 százalékkal csökkent, az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállománya 16,3 százalékkal elmaradt a tavaly szeptember végitől.

Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 13,8 százalékkal magasabb, az egyéb építményeké 27,6 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

(Borítókép: Képünk csak illusztráció! – Munkások a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékok cselgáncs és birkózó helyszínének építése közben az Eiffel-torony közelében 2020. november 7-én. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink