Virtuóz mester, virtuóz tanítványok

Hírek
Snétberger Ferenc kiemelkedő képességű növendékei adnak vizsgakonceretet a MomKultban, bemutatva, mennyit fejlődtek a tizenkét hetes, bentlakásos kurzus alatt.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ hetedik éve igyekszik felkutatni határainkon innen és túl a leghátrányosabb helyzetben élő különleges zenei tehetségeket, akik a dzsessz és klasszikus zene területén kapnak személyre szabott képzést a központban. A Snétberger Ferenc által összeállított tavaszi koncerten a diákok legkiforrottabb produkciói, a legtehetségesebb tanítványok, valamint több ismert művésztanár és vendégelőadó áll színpadra, április 27-én, a MomKultban.

„Az idei programot nemcsak a komolyzene megszokott könyvtárából állítjuk össze, átiratok, vagy ritkábban játszott kamara művek is elhangzanak. A dzsessz, a népzene és a világzenei műfajok mellett pedig megjelennek diákjaink és tanáraink saját szerzeményei, hangszerelései” – ígérik a szervezők.

A jegybevételt a Snétberger Zenei Tehetség Központ működésére fordítják.

A központban egy éven keresztül tizenkét hetes bentlakásos kurzusok és hétvégi oktatások keretében, Magyarország elismert művésztanárai igazodnak a diákokhoz, előképzettségüknek megfelelő, személyre szabott hangszeres, zenekari és elméleti oktatással. A kurzusok végén zárókoncerteket tartanak, amelyek közül a legnagyobb presztízsű és a legmagasabb színvonalú a tavaszi, évfolyamzáró hangverseny.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink