Világhírű magyar orgonaművész is érintett a zaklatási botrányban?

Hírek
A hitradio.hu tudósítása szerint egy máig elismert, számos kitüntetést magának tudó, híres magyar orgonaművész zaklatott egy fiút, aki már a negyvenes éveiben jár és kétgyermekes édesapa.  

A férfi a Hit Rádióban beszélt először a tinédzser korában őt ért szexuális zaklatásról. Az elmúlt hetekben világszerte kirobbant botrányok nyomán törtek fel újra az emlékek az édesapában, akik úgy érezte, nem maradhat csendben – írta a hitradio.hu. Nyilvánosság elé lépésében az is közrejátszott, hogy története eltér az eddig megismertektől, ugyanis a neve elhallgatását kérő férfit egy azonos nemű személy környékezte meg. Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor – mint mondja – még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte, és a félelem miatt fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor a híres orgonaművész külföldi tartózkodásából hazatérve koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenész fiú 15 évesen lehetőséget kapott egy közös fellépésre, amely addigi életének csúcsát jelentette zenei téren. A fellépés jól sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Ekkor merült fel az is, hogy ha már úgyis holnap lesz a szereplés, maradjanak közös szálláson éjszakára.

A vacsora oldott hangulatban telt többedmagukkal, az akkor tizenöt éves fiatal fiú egy lenyűgöző személyt látott maga előtt, akinek élmény volt hallgatni a magas röptű gondolatait. Az este további részében kettesben folytatódott a beszélgetés, amelynek során az orgonaművész több ízben is szexuális ajánlatot tett neki. Bár ő ezeket elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap olyan helyzetbe hozta őt a híres művész, hogy egy erdei séta során akaratlanul is szemtanúja lett egy harmadik személy, szintén férfi és az orgonista aktusának. Ami a történtek hatását illeti, az édesapa elmondta a Hit Rádiónak, hogy az eset zéró toleranciát, zsigeri ellenállást hozott létre benne a homoszexualitás felé. Azzal kapcsolatban, hogy a híres művésznek voltak-e más áldozatai is, a következőket nyilatkozta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

Ezek is érdekelhetnek

További híreink