Vidéki éttermekkel indul május végén a vendéglátó üzletek támogatási programja

Hírek vg.hu
Esőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermek pályázhatnak egymillió forint vissza nem térítendő támogatásra, amire jelentkezni már május 27-től lehet. Júniustól a cukrászdákkal, folytatódik a program, majd sorban jönnek a különböző vidéki vendéglátóhelyek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az összesen 13 milliárdos csomag utolsó üteme novemberben az italüzletekkel és bárokkal zárul.

Elsőként, május 27-től az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség a vendéglátóhelyeknek szánt vissza nem térítendő támogatásra pályázni – jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség az összesen 15 milliárdos ágazati programcsomag program harmadik elemének indulását.

A turisztikai ágazat támogatását szolgáló komplex programban már korábban megnyitották a hagyományos kávéházi cigányzene megőrzésére és népszerűsítésére szolgáló támogatási keretet és a Tourinformok korszerűsítésére szolgáló támogatásra is lehet már pályázni.

Zömében a vendéglátókat segítik

A harmadik elem, a vidéki vendéglátó üzletek energiahatékonyságot célzó beruházásait és eszközbeszerzését szolgálja, és most indul.

A támogatásokat a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére is fordíthatják a szolgáltatók, de igénybe vehetik akár egy nagyobb beruházás során is.

Több ütemben nyílik meg a támogatási keret

Az összesen 13 milliárd forintos vendéglátóhelyi program további ütemeiben

  • júniustól a cukrászdák,
  • júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek,
  • augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek,
  • szeptembertől a kávézók,
  • októbertől a büfék,
  • novembertől az italüzletek és bárok jelentkezhetnek majd a program további ütemeire.

A szolgáltatás minőségének egyik meghatározó és a fejlődést potenciálisan korlátozó eleme az elérhető technológia korszerűsége

– emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az ágazati támogatási konstrukció ezért a teljes vidéki vendéglátó szektor fejlesztését célozza.

 

Címlapfotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink