Veszített Simicska Lajos tévéje

Hírek
A Hír TV jogerősen pert vesztett korábbi műsorvezetőjével, Földi-Kovács Andreával szemben – írja a Magyar Idők. Mint a cikkben olvasható: a másodfokon eljáró bíróság kimondta, hogy a dolgozó azonnali hatállyal felmondhat, amennyiben az őt foglalkoztató médium tulajdonosa olyan magatartást tanúsít, amely a munkavállaló hitelességét sérti.  

A napilap emlékeztet: Simicska Lajos számtalan sajtóorgánumban megjelent obszcén szavakkal tarkított nyilatkozata után távozott a műsorvezető a tévéből. Az oligarcha egyebek mellett g…i-nek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és azzal fenyegetőzött, hogy az érdekeltségébe tartozó médiumokból kirúg minden orbánistát.

A közel két éve húzódó jogvitában Simicska Lajosék szerint Földi-Kovács Andrea jogszerűtlenül járt el, amikor a szerződése rá vonatkozó konkurenciatilalma ellenére azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással távozott a csatornától, majd a köztelevízióhoz igazolt. Az első fokon eljáró bíróság még osztotta a nagyvállalkozó jogértelmezését, így a népszerű műsorvezetőt 6,6 millió forint és járulékai megfizetésére kötelezte – ál la Magyar Időkben.

A cikk az indoklással kapcsolatban megjegyzi: a csütörtöki jogerős ítélet kimondta, hogy Simicska Lajos a Hír TV-hez köthető személy, így 2015 februári kijelentéseit követően a munkavállaló jogszerűen élt az azonnali hatályú felmondás jogával. A perbeli versenytilalmi megállapodással kapcsolatban pedig megállapította: a Hír TV Zrt. 2015. március 19. napján kelt írásbeli nyilatkozatában arról tájékoztatta a munkavállalót: konkurenciatilalmi megállapodása a munkáltatóval nem áll fenn, így attól a munkáltató elállt.

Simicska Lajosnak papírja van arról, hogy vállalhatatlanul viselkedett – nyilatkozta a lapnak Földi-Kovács Andrea, aki jelenleg az Echo TV műsorvezetője, majd hozzáfűzte: az ítélet azért is fontos, mert a bíróság lényegében kimondta, hogy saját hitelességünk megvédéséért igenis léphetünk, tehetünk.

A Magyar Idők emlékezetet arra is: a perben a Hír TV-t Nagy Ajtony Csaba ügyvéd képviselte, aki Simicska Lajos unokaöccse és az Index.hu-t kiadó zrt. egyik igazgatója. Nagy Ajtony neve legutóbb akkor bukkant fel, amikor kiderült, hogy ő volt az a „magánszemély”, aki megrendelte a Jobbik politikai üzeneteit tartalmazó, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket a kormányhivatal munkatársai eltávolítottak.

Borítókép: kemma.hu
További híreink