Veszélyben Gyulyás Mártonék szombati tüntetése: gyenge hidegfront érkezik

Hírek
Mega-hiperszuper tüntetést harangoztak be szombatra Gyulyás Mártonék. Csakhogy a meteorológiai jelentések felhős időt és gyenge hidegfrontot jeleznek előre, lehet, le kell mondani az egészet.  

Október 23-án a csöpörgő esőtől ijedtek meg az ellenzék civil “hősei”, és napokkal korábban le is mondták a demonstrációt. Így az elárvult baloldal tünti nélkül maradt, pedig Gulyás Márton már a találkozó beharangozó filmjét is elkészítette. Aztán egy kis eső és hűvös szél miatt mégis inába szállt a bátorsága. Eközben a kormányoldal demonstrációján tízezres tömeg ünnepelt, a szónok, Orbán Viktor miniszterelnök beszéde alatt pedig elállt az eső.

Most egy fél ország izgul azon, hogy megtartják-e Gulyásék a demonstrációjukat. Ugyanis napok óta – a novembernek megfelelő – hideg idő köszöntött Budapestre, bizony elkél a sapka, a sál, a kesztyű, és a téli kabát is. Sőt, néha elered az eső is, reggel és este pedig a nulla fokhoz közelít a hőmérséklet.

Tehát semmi sem garantálja, hogy ne kelljen ismét lemondani a “forradalmat”. Nehogy megfázzanak a hatalmat mindig vehemensen kritizáló Gulyás Mártonék és társai, a baloldali ellenzéki pártok vezetői. Bár most gyűlik a harag bennük: az Országgyűlés illetékes bizottsága – előre borítékolhatóan – nem vette napirendre a Közös Ország Mozgalom és az ellenzék által jegyzett választási törvényt.

Gulyás most – ismét – úgy gondolja, hogy be kell csatornáznia az érvényben lévő választási törvény miatt kitört “elsöprő” társadalmi elégedetlenséget, és élére kell állnia a harcnak.

A magyar Don Quijote de la Manchaként nem látja, hogy olyan ügyek ellen küzd, amelyek nagyjából senkit nem érdekelnek. Még az LMP és a Momentum sem akar vele közösködni, nem is mennek el vele demonstrálni, mármint ha lesz tüntetés.

A többi ellenzéki párt pedig bár még tüntizgetne vele, mégis csendesen készülnek a választásokra, nem akarják azt bojkottálni, mert így néhányuk még az ellenzéki képviselői fizetést sem kapná meg.

Ha szombaton hideg lesz, felveszik azért a jégeralsót, és visznek magukkal ernyőt, hogy túlessenek az előre borítékolhatóan haláli unalmas, semmire sem jó, immár sokadik, felesleges tüntetésükön.

Borítófotó: MTI/Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink