Veiszer Alindát és Péterfi Juditot is kirúgta Simicska Lajos

Hírek
Sorra rúgják ki a HírTV-től a csatorna eddig meghatározó műsorvezetőit és szerkesztőit. Tegnap Szöllősi Györgyinek és D. Bányász Gergőnek mondott fel Simicska Lajos, ma pedig Veiszer Alindával és Péterfi Judittal közölték a hírt. A távozók között van M. Kiss Csaba és Pataky Enikőt is. A több milliós fizetéséről elhíresült Kálmán Olga marad a csatornánál, miközben számos eddigi műsor megszűnik.

Elkezdődött a csoportos létszámleépítés

Közleményben is megerősítette tegnap a Hír TV a létszámcsökkentés tényét. Mint írták, a csatorna a jelenlegi médiapiaci körülmények között, a hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében döntött a csoportos elbocsátásokról. Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogy pontosan hány embert érint a döntés, a közlemény szerint viszont a menedzsmentben is változás várható.

Az Index úgy tudja, hogy a Simicska-médiabirodalom jövőjéről szóló múlt keddi bejelentések után kiszivárgott hírekben szereplő számok valósak, 30-40 embert bocsáthatnak el. A közlemény szerint a személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg, továbbá arról is tájékoztatást adtak, hogy a közkedvelt műsorok a jövőben is folytatódnak.

Nagy nevek a távozók között

A 888.hu információi szerint Péterfi Juditot is menesztették másik 37 ember mellett. Ez a 37 fő már megkapta a felmondólevelét.

Mint írták, Simicska azonnali hatállyal kirúgta M. Kiss Csabát,  Pataky Enikőt, D. Bányász Gergőt és Szöllősi Györgyit. Csintalan, Dévényi, Kálmán Olga maradnak.

A távozó Szöllősi Györgyi olyan műsoroknak volt korábban a műsorvezetője mint az Elmúlt8év, Lapzárta és a Newsroom. D. Bányász Gergő felügyelete alá tartozott a Newsroom, a Lapzárta, az Elmúlt8év és a Frontvonalban, de ez utóbbi műsorok részben korábban, részben a választási időszak végével véget értek, így tulajdonképpen a két tévés feladat nélkül maradt. Szöllősi és D. Bányász is a köztévétől érkezett a HírTV-hez.

Több műsor is megszűnik a Hír TV-n

Veiszer Alinda műsora anyagi gondok miatt szűnt meg. A 888.hu szerint ebből is látszik, hogy Simicska politikai nehézfegyverzetként, és nem újságírói műhelyként gondolt a Hír Tv-re és a Magyar Nemzetre.

A Lapzárta és a Newsroom című hírháttérműsorok biztosan meg fognak szűnni, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, de egyelőre még nem ismert, hogy milyen módon.

A Figyelő információi szerint a munkatársak arra számítanak, hogy Kálmán Olga Egyenesen című közéleti műsorát, a Híradó és a Célpont alkotói stábját nem érintik majd a leépítések.

Borítófotó: a Hír TV irodáinak otthont adó budapesti épület hallja (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink