Végh Richárd: „Válaszút elé érkeztek a hazai középvállalatok"

Hírek
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Figyelő 2018-ban is elkészítette az immár hagyománnyá vált BÉT50 kiadványt, melyben 50 példaértékű hazai középvállalat sikertörténete kerül bemutatásra. Az MKB Bank és az Ernst & Young Tanácsadó Zrt. közreműködésével elkészült kiadvány konferenciáját Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója nyitotta meg.

A Budapesti Értéktőzsde és a Figyelő 2018-ban is elkészítette az immár hagyománnyá vált BÉT50 kiadványt, melyben 50 példaértékű hazai középvállalat sikertörténete kerül bemutatásra. A 2016-ban elkezdett sorozat a legsikeresebb hazai kis- és középvállalkozásokat mutatja be. Az idén megjelent kiadványban szereplő 50 vállalattal együtt összesen már 150 cég tartozik az elit körbe – fogalmazott Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Nyitóelőadásában kiemelte: a magyar középvállalatok válaszút elé érkeztek, ugyanis a magyar gazdaságban egyszerre jelentkezik a munkaerőhiány, a digitalizáció és generációváltás kihívása. „Minden szereplőnek el kell dönteni, hogy szintet lép, vagy kiesik a versenyből” – húzta alá Végh Richárd.

A bemutatott hazai vállalkozások már döntöttek. Megvan bennük az elszántság, a tudás és az akarat, hogy a legkülönbözőbb megoldások segítségével fejlődjenek. Nagyon komoly vállalkozói teljesítmény, egyedülálló fejlesztések, találmányok, üzleti modellek, vállalati kultúra és cégvezetési módszerek állnak a sikeres hazai kis- és középvállalkozások hátterében – fogalmazott a BÉT elnöke, utalva a BÉT50 kiadványokban ismertetett cégtörténetekre.

Az elmúlt három évben megteremtettük feltételeit annak, hogy a Budapesti Értéktőzsde legyen a magyar középvállalatok szintlépésének egyik legfontosabb platformja. Komplett, többlépcsős középvállalati szolgáltatás-csomag kialakításával könnyítik meg a cégek felkészítését és tőkepiaci megjelenését az ELITE klubban – húzta alá Végh Richárd. A nagyvállalatokra jellemző irányítási módszerekre és nemzetközi üzleti kapcsolatokra is szert tehetnek. Az uniós finanszírozású mentoring program segíti a vállalkozásokat a tőzsdei bevezetés előtt, illetve a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap akár 1-2 milliárd forintos tőkebefektetést is megvalósíthat a cégek tőzsdére lépése előtt vagy annak folyamán.

Az új szolgáltatások középpontjában pedig a BÉT Xtend középvállalati piac elnevezésű platform áll, amelyet nemzetközi minták alapján alakított ki a tőzsde – emelte ki Végh Richárd.

Fotós: Pictorial Collective

Ezek is érdekelhetnek

További híreink