VB-ezüstérmes az enyészet arénájában

Hírek figyelo.hu

Alig használható állapotban van a legendás Maksimir stadion, ahol harmincszor ünnepelhetek bajnokot a zágrábi Dinamo szurkolói, és 16 évig őrizte veretlenségét a nemzeti válogatott.

A sportág horvátországi népszerűségét csak fokozta a válogatott 2018-ban szerzett VB-ezüstérme. A csodálatos teljesítményt az ország hónapokig ünnepelte, a dicsfényben fürdő politikusok pedig ígérték, most már tényleg lesz pénz a sportág infrastruktúrájának a fejlesztésére. A nemzeti tizenegynek és a Dinamonak is otthont adó létesítmény állapota annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben 800 millió kunát (mintegy 37 milliárd forintot) költöttek rá, folyamatosan romlott – például le kellett zárni egy lelátórészt, a mosdók lepukkantak -. toldozgatni, foltozgatni kellett.

Aztán, úgy tűnt, hogy a márciusi földrengés megpecsételte a sorsát. A keleti és a déli tribün teljesen használhatatlanná vált, így egy ideig kérdéses volt, hogy az UEFA engedélyezi-e a mérkőzések megtartását, de kérdéses, hogy a jövő évtől, hol fogadhatják a külföldi csapatokat a hazaiak. Az egyik lehetőség az új eszéki stadion lenne, amint a magyar tőkével épülő, legmodernebb horvátországi aréna elkészül, derül ki a Figyelő legfrissebb számából!

(Borítókép: Az eszéki stadion látványterve. A zágrábi lapok irigykedve dicsérik a magyar projektet. (Figyelő-archív))

Ezek is érdekelhetnek

További híreink