Vasúti fékgyár Budapesten

Hírek
A Knorr-Bremse Rail Systems új gyártócsarnokot épít a magyar fővárosban: az ötmilliárdos beruházással megvalósuló fejlesztéssel ez lesz a világ legnagyobb fékgyára.  

A Knorr-Bremse Rail Systems öt milliárd forintot meghaladó beruházásával Budapesten a világ legnagyobb vasúti fékegység-gyártó és fejlesztő vállalatává válik – hangzott el a cég mai tájékoztatóján. Magyarország és a Knorr-Bremse kapcsolata igen sokrétű, mivel a vállalat olyan stratégiai partner, amely elsőként csatlakozott beszállító-fejlesztési programhoz, és amellyel a szakképzés fejlesztése terén is hatékony a közös fellépés. Az ugyancsak ma átadott tanműhely megvalósításához a kormány 153 millió forinttal járult hozzá.

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az ünnepélyes eseményen hangsúlyozta: fontos számunkra, hogy a legtöbb német vállalkozás hosszú távra tervez hazánkban, alapozva arra a bizalomra, amely a kormánnyal való együttműködésben alakult ki, és amelyet minden nap megerősít a magyar munkavállalók teljesítménye.  Lepsényi István kiemelte még: az országok nemzetközi versenyben kivívott pozíciója nagymértékben függ attól, hogy az adott állam ipari termelése mennyire képes és kész az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre. Az államtitkár leszögezte: Magyarország jó helyzetben van, mivel a politikai stabilitás hosszú ideje jellemzi hazánkat, a gazdaságpolitika jól meghatározott célokat követ és a kormány ennek megfelelően alakította ki szabályozórendszerünket is. Ugyanakkor az elért gazdasági eredményekben, valamint abban, hogy milyen bátran tervezhetünk a jövőre nézve, a nemzetközi nagyvállalatoknak is komoly szerepe van.

Lepsényi István elmondta, hogy a magyar gazdaság húzóágazata kétség kívül a járműipar, ezért fontos, hogy az ezen a területen működő vállalkozások folyamatosan bővítik termelésüket és olyan innovatív új technológiai megoldásokat valósítanak meg nálunk, amelyek már a járműgyártás jövőjét jelentik.

Borítókép: Árvai Károly/kormany.hu

Ezek is érdekelhetnek

További híreink