Várni kell a harmadik Ikeára

Hírek
A tervezett képest heteket csúszik a legújabb hazai Ikea megnyitása. Pár napja jelentették be, hogy a Soroksáron épülő áruház június 14.-én kezdi fogadni a vásárlókat. 17 milliárdos beruházásról van szó, mintegy kétezer ember vett részt a bő másfél évig tartó munkálatokban.

Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 330 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise- rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel. A magyarországi vállalat bevétele folyamatosan nő, a letisztult, a modern skandináv stílus rajongói újabb 34 ezer nm-es komplexumban költhetik tovább a pénzüket. Idén februárban jelentették be a hiánypótló online kereskedést elindítását is, de kiszállítás nélkül, azaz a megrendelt tárgyakét el kell utazni az áruházig. Az ígéretek szerint a nyártól indul el a tényleges házhoszszállítás.

Érdekesség, hogy a hazai Facebook látogatók egyik legnépszerűbb bolhapiaca a használt ikeás holmik eladását bonyolítja, még a másodkézből származó ikeás darabokat is viszonylag jó áron és villámgyorsan el lehet adni. Vállalkozások szerveződnek arra, hogy a Budapesttől távol eső településekre szállítsanak bútorokoat a svéd áruházból, de az sem ritka, hogy a fanatikus vásárolók összeállnak és az osztrák vagy német áruházakból szereznek be itthon még nem kapható termékeket.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink