Varga Mihály: nagyot javított a Világbank a magyar előrejelzésen

Hírek Figyelo.hu
Varga Mihály pénzügyminiszter közölte közösségi oldalán a jó hírt, hogy 6 százalékról 6,8 százalékra módosította 2021-es GDP-előrejelzését a Világbank.

Még a hazai várakozásoknál is nagyobb gazdasági növekedéssel zárhatta 2021-et Magyarország. Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közölte, hogy a Világbank jelentősen javította a magyar GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését és a korábbi 6 százalék helyett immár 6,8 százalékos bővülést mért a magyar gazdaságban.

A Pénzügyminisztérium ennél egyébként valamelyest szerényebb értékekkel számolt:

a tárca keddi közlése szerint 6,4 százalékkal nőhetett a gazdaság teljesítménye tavaly.

A szervezet 2021-re 6 százalék helyett 6,8 százalékos növekedést vár a magyar gazdaságban, míg erre az évre 4,7 százalék helyett 5 százalékos bővüléssel számolnak! Előrejelzésük szerint 2023-ban is jelentősen, 4,3 százalékkal erősödhet a magyar gazdaság teljesítménye – olvasható a magyar pénzügyminiszter posztjában.

Varga Mihály kitért arra is, hogy ugyanakkor a Világbank szerint a globális fellendülés lassulni fog, a pénzügyi kockázatok és az új vírusvariánsok is bizonytalanságot okozhatnak. A világgazdaság teljesítménye tavaly 5,5 százalék körül növekedhetett, idén 4,1 százalékos bővülést várnak, míg 2023-ra 3,2 százalékot.

(Borítókép: Móricz-Sabján Simon)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink