Varga Mihály: mától hozhatja a postás a családi adóvisszatérítést

Hírek Pindroch Tamás
Aki postai címét adta meg, mától, aki utalással kérte, még a törvényi határidő előtt, február 14-ig megkapja a bankszámlájára a tavaly befizetett jövedelemadója összegét – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter a családi adóvisszatérítés részleteiről a közösségi oldalán.

Mától kapják kézhez a családi adó-visszatérítést azok a családok, akik postán keresztül kérték a kézbesítést – mondja a Varga Mihály a Facebook-oldalára feltöltött videójában. A pénzügyminiszter kifejti, ezekben a napokban több mint 160 ezer családnak közel 50 milliárd forintot visznek ki a postások. Azok, akik bankszámlára kérték az utalást, még a törvényi határidő előtt, február 14-ig visszakapják a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. A miniszter hangsúlyozza, a családi adó-visszatérítéssel összességében több mint 600 milliárd forintot adunk vissza a gyermeket nevelő szülőknek, erre a gazdaság sikeres újraindítása ad lehetőséget.

Varga Mihály arról is beszél a videóban, hogy Magyarország az Európában először haladta meg a járvány előtti gazdasági teljesítményét, tavaly 6,8 százalékkal erősödött a bruttó hazai termék, és idén is 5 százalék feletti bővülés várható. Mint mondja, a cél a családok megerősítése, a családi adóvisszatérítés mellett ezt szolgálja a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése és a 25 év alattiak személyi jövedelemadójának mentessége és a bérek további emelése.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink