Varga Mihály kedden nyújtja be a jövő évi költségvetést

Hírek Figyelo.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden nyújtja be az Országgyűlésnek a 2021. évi költségvetés törvényjavaslatát – jelentette be a tárcavezető hétfőn reggel a Facebook-oldalán.

Folytatódik a családok támogatása, a gazdaság újraindítása, a biztonság megőrzése

– közölte a tárcavezető. A közzétett videóból pedig az is kiderül, hogy miben hasonlít a jövő évi költségvetés az 1848-as javaslathoz – írja a VG.hu.

„Az 1848-as Magyar Közlöny és az 1868-as állami költségvetés van előttem. Mindkettő Magyarország önállóságának, nemzeti önrendelkezésének értékes tárgyi dokumentuma” – fogalmazott a miniszter, aki a két dokumentumot a jövő évi büdzséhez hasonlította, amelyet

egy pendrive-on fog kedden benyújtani az Országgyűlés elnökének.

Kossuth Lajos 1848-as költségvetési terve tartalmazott egy 1500 forintos előirányzatot is, az akkoriban pusztító kolerajárvány elleni védekezésre. A miniszter szerint az élet úgy hozta, hogy a jövő évi költségvetésben is szerepelnie kell járványügyi kiadásoknak. Ezért

a 2021-es költségvetésben Egésszégbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapot hoznak létre, közel 3000 milliárd forintos összeggel.

A több mint 300 oldalas büdzsé elkészítésén Banai Péter államtitkár vezetésével több mint 250-en dolgoztak, csaknem 3 hónapon át.

Varga Mihály szerint óvatosan, de újraindíthatjuk az életet Magyarországon. Ennek megfelelően tervezték meg a jövő évi költségvetést is, amely a „gazdaság újraindításának költségvetése” lesz – derült ki a miniszter videójából.

(Borítókép: Kallus György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink