Varga Mihály: az ellenzék ezer milliárdokkal borítaná fel a költségvetést

Hírek Figyelo.hu

Összesen 1148 darab módosító érkezett az ellenzéktől, amely 8800 milliárd forinttal borítanák fel a benyújtott jövő évi költségtervezetet

– mondta Varga Mihály a Facebookon feltöltött videóüzenetben.

A pénzügyminiszter közölte, hogy a benyújtott módosítót között szerepel új adó, adóemelés, alapjövedelem, megalapozatlan elvonás is.

‼️A baloldal módosító javaslatai 8800 milliárd forinttal borítanák fel a jövő évi költségvetést.
⛔Van köztük új adó,…

Posted by Varga Mihály on Sunday, June 6, 2021

„Csak a Jobbik-frakció javaslatai háromszorosan költenék el a költségvetés rendkívüli tartalékát. Ez 145 milliárd forint helyet 530 milláid forint kiadást jelentene„

– mondta a miniszter.

Hozzátette, hogy az LMP-frakció széndioxid-adó javaslata összességében 200 milliárdos terhet jelentene a magyar vállalkozóknak. Varga szerint a párt bevezetné a repülőjegyadót is, amely 10 milliárdnyi plusz terhet róna ki.

A Párbeszédnek az alapjövedelemről szóló javaslatáról elmondta, hogy több 1400 milliárd forinttal növelné meg a költségvetés kiadásait.

Az átgondolatlan javaslatok veszélyeztetik a felelős gazdálkodást, adóemeléssel vagy eladósodással járnának – mondta Varga Mihály. Hozzátette, hogy a költségtervezés tervezésekor csak a felelős, a pénzügyi egyensúlyt megörző javaslatokat tudják támogatni.

(Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter expozét tart a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 19-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink