Varga Judit: nincs gond a választási megfigyelőkkel

Hírek
A baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az áprilisi választások alkalmával az EBESZ több száz megfigyelője lehet jelen Magyarországon:

a teljes körű megfigyelő misszióra múlt péntek este tett javaslatot a szervezet illetékes hivatala. Korábban hatvankettő, az Európai Parlament baloldalán politizáló képviselő – köztük DK-s és momentumos aláírók – levélben kérte a páneurópai biztonsági szervezettől, hogy a voksolásra minél átfogóbb missziót küldjön hazánkba „a legmagasabb szintű demokratikus normák” lehetséges sérülése miatt.

Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!

– reagált a hírre Varga Judit Facebook-oldalán. Szerinte a baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond.„ Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin” – írta. Hozzátette: egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba.

Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!

– zárta sorait az igazságügyi miniszter.

(Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal az Igazságügyi Minisztériumban 2021. november 11-én. (MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink