Varga Judit: Európa túlélése érdekében ideje levenni a politikai korrektség szemüvegét és őszintén beszélni a migrációról

Hírek
Nem kérdés, hogy a migráció az Európai Unió legégetőbb kérdése – hangsúlyozta Varga Judit a Miniszterelnökség államtitkára a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján. Hozzátette, éppen ezért nem meglepő, hogy az EP-választások fő témája is a migráció lesz, amely nagymértékben újrarajzolhatja az Unió politikai térképét.  

Bár ezzel az európai fősodortól eltérünk, továbbra is jogunk van ahhoz, hogy elutasítsuk azt az álláspontot, amely szerint a migráció jelenti a megoldást a demográfiai és munkaerőpiaci problémákra – mondta Varga Judit. A kérdés eldöntése nemzeti hatáskörbe tartozik, így a tömeges migrációt elutasító állásponttal szemben is elvárható a tolerancia – tette hozzá az államtitkár.

A bevándorláspárti politikusok legnépszerűbb érve a tömeges migráció elfogadása és ösztönzése mellett a munkaerőhiány kezelése, miközben megfeledkeznek arról, hogy a fiatalok munkanélkülisége egyes tagállamokban továbbra is 30% fölötti és különösen azokban az országokban okoz kihívást, amelyek leginkább kitettek a migráció negatív hatásainak – hívta fel a figyelmet az államtitkár. 

Varga Judit szerint Nyugat-Európában az idősödő társadalom és csökkenő népesség problémájának megoldását is sokan a migrációban látják, de ez önbecsapás. A migránsok foglalkoztatása jóval alacsonyabb, mint a hazai lakosságé és az Eurostat adatai szerint sem képes a migráció megállítani a társadalom elöregedését – hangsúlyozta a Miniszterelnökség államtitkára. A demográfiai problémákat Magyarország családpolitikai intézkedésekkel kívánja orvosolni, míg az Európai Bizottság semmilyen intézkedést nem kezdeményez annak érdekében, hogy támogassák az európai családok gyermekvállalását – mondta.

Varga Judit előadásában hangsúlyozta: az európai politikusok többsége elsősorban a liberális médiának kíván megfelelni, ami nyilvánvalóan befolyásolja a migrációról alkotott véleményüket is. A liberális média meghatározza, hogy a politikusok mit gondolhatnak bizonyos kérdésekben és mit nem, ez a jelenség pedig eldönti, hogy “popsztárok” vagy “üldözöttek” lesznek-e a nemzetközi médiában – mondta az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

Borítófotó: Botár Gergely

Ezek is érdekelhetnek

További híreink