Varga Judit: Európa lejtmenetben

Hírek Pindroch Tamás
Európa hosszú ideje lejtmenetben van – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán a tegnapi Európa nap kapcsán.

Az igazságügyi miniszter szerint miközben az uniónak olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint a migráció, a világjárványok vagy a háború, egyesek mégis a hatalmi és ideológiai érdekek mentén mélyítenék a közösséget. Felhívta a figyelmet: “Ezt nem engedhetjük meg! Mi, Magyarok, tovább küzdünk a föderációs törekvések ellen egy egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek Európájáért!”

Varga Judit közlése szerint az Európa nap lehetőség arra is, hogy számot adjunk Európa jövőjére vonatkozó víziónkról is. Emlékeztetett, az erről szóló konferenciát Magyarország komolyan vette, hiszen hazánk az elsők között fogalmazta meg a kontinensünk jövőjéről szóló hét pontját, míg több mint 800 eseményével a párbeszéd legaktívabb tagjai voltunk.

Uniós szinten szerinte azonban a konferencia kudarcot vallott: az EP saját kicsinyes politikai céljaira használta fel az eseményt, melynek keretében olyan ajánlásokat tett, amelyek figyelmen kívül hagyják a nemzetállami érdekeket – gondoljunk csak a transznacionális lista bevezetésére vagy az egyhangú döntéshozatal eltörlésére.

Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI

További híreink