Vajon tényleg kivándorolnak a leghisztisebb értelmiségiek?

Hírek
Ungváry Krisztián korábban megígérte, hogy kivándorol, ha Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP győzelmet arat. Nem ő volt az egyetlen aki ilyen ígéretet tett. Kíváncsian várjuk, ki fogja tényleg rászánni magát.  

Orbán Viktor vezérletével a kormánypártok nemcsak győztek, de harmadjára is kétharmaddal nyerték meg az országgyűlési választást. A híres-hírhedt történész tehát most választás előtt áll: megy vagy marad. Megnyugtatjuk, nincs egyedül azok között, akik nem bírják elviselni a többség döntését.

Ott van például Jámbor András, a Kettős Mérce főszerkesztője. Hogy is fogalmazott? "Ha Orbán kétharmaddal nyer, befejezem". És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen többekben merült fel a kivándorlás kérdése, legalábbis egy mérés alapján. 

A Corruption Research Center Budapest (CRCB) adatelemző csapata április 9-én, hajnal kettőkor megnézte a magyarok egy részének első reakcióját a választásokkapcsán. Ebből kiderült, hogy a kora hajnali órában megugrott azok száma, akik a kivándorlás szóra kerestek rá az interneten.

Vajon kik lehetnek azok, akik inkább hanyatt-homlok menekülnének – ismétlem – a többség döntése elől? Kik mások, mint a balliberális megmondóemberek. Miért? Mert ez a válaszuk arra, hogy nem úgy alakult a választás, ahogy ők – mint kisebbség – szerették volna. Hiszen a mai balliberálisok annyira, de annyira meg vannak győzödve az igazukról, hogy se kép, se hang, csak a saját mantrájukat ismételgetik. Más érveket meghallani, esetleg megfontolni, nem hajlandók. Sőt, mindenkit kritizálnak és támadnak, aki eltérő véleményen van, vagy más értékeket vall. 

Borítófotó: Ungváry Krisztián történész (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink