Vádat emeltek Dezső András, az Index újságírója ellen

Hírek
Az Index.hu hírportál újságírója egy ügyben olyan súlyos szakmai hibákat vétett, hogy egy feljelentés nyomán büntetőeljárást indít ellene az ügyészség - írja a 888.

A 888 szerint az Index.hu újságírója olyan személyes adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek törvényi védelem alá esnek. Az adatok nyilvánosságra hozására azért lehetett szüksége az újságírónak, hogy ezzel lejárassa áldozatát.

A történet még Natalie Contessa af Sandeberggel kapcsolatos. Ő volt az a magyar származású svéd nő, aki korábban azt nyilatkozta a köztelevíziónak: a skandináv országban már nem érzi magát biztonságban a bevándorlók miatt Magyarországra költözik.

Az Indexnél rögtön begyújtották a rakétákat, hogy találjanak valamit Contessaról, az állításaival nem is akartak foglalkozni. A cikkben az újságíró lényegében Sandeberg szavahihetőségét igyekezett megtámadni. A nőnek ugyanis vitája támadt a szomszédjával, amelynek nyomán az beperelte Sandeberget, akinek végül kártérítést kellett fizetnie. Az Index újságírója ezzel próbálta Contessat úgy beállítani, mintha valami bűnöző lenne, aki összevissza hazudozik.

A lejárató cikkben az újságíró olyan különleges adatokat hozott nyilvánosságra, amelyek törvényi védelem alá esnek, így ezzel bűncselekményt követett el – írja a 888.

A portál cikke szerint emiatt az Index munkatársa ellen vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség. Ezt az információt hivatalosan is megerősítette a 888.hu-nak a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntető végzést.

Bár a 888 nem említett nevet, Dezső András egy Facebook-bejegyzésében tette egyértelművé, hogy róla van szó a cikkben.

Borítókép forrása: Youtube

Ezek is érdekelhetnek

További híreink