Vádat emeltek Bige László ellen

Hírek figyelo.hu

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos Bige Holding vezetőjével szemben – írja a 24.hu.

Korábban a Világgazdaság írt arról, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felfüggesztette a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét, mert a hatóság szakemberei többek közt hulladékgazdálkodási hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem voltak adottak.

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogszerűnek találta a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárását, a bíróság szerint a teljes gyár leállítása viszont jogszerűtlen volt. A bíróság az ítéletben megsemmisítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak azt a határozatát, amelyben azonnali hatállyal visszavonták a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét. Kiss Árpád, a tanács elnöke indoklásában kiemelte:

a felperes gyárában voltak üzemzavarok, a határozatból ugyanakkor nem lehetett megállapítani, hogy milyen ok miatt nem felelt meg a gyár a biztonságos üzemelés feltételeinek.

Bige László szerint nevetséges a vád

A milliárdos vállalkozó közleményben reagált a vádakra, amelyek szerinte nevetségesek és megalapozatlanok, ezt is az elleni folyó, összefüggő támadásnak tartja.

Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni

– mondta.

Bige László hozzátette: Csányi Sándort látja a vesztegetési ügy mögött – az OTP elnök-vezérigazgatóját többször megnevezte, mint aki a háttérből mozgatja a szálakat.

(Borítókép: 2019.08.23. Nyíregyháza, Vidor fesztivál megnyitója. Bige László vállalkozó fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink