Üzenet a Pride-on felvonuló, melegházasságot követelőknek

Hírek
A melegházasság be- vagy nem bevezetésének semmi köze a valódi szabadsághoz.

Mivel:

  1. a szexuális orientáció magánügy

  2. a házasság viszont nem az

Felháborító?! Hogy van képem ilyet állítani? Úgy, hogy a házasság egy államilag elfogadott és támogatott együttélési mód. A magánügy az, hogy kibe szerelmesedünk bele, kivel töltjük napjainkat és éjszakáinkat, vagy kivel kötjük össze örökre az életünket. Mert azt házasság nélkül is lehet. De mivel a házasság attól házasság, hogy az állam vagy egy egyház elfogadja – ami ugyebár mindkét esetben egy közösséget jelöl – így az nem lehet magánügy.

Ezért hülyeség azzal jönni, hogy az állam ne mondja meg, mi a házasság. Ezt akkor is az állam határozza meg, ha egy országban létezik melegek között is ez az intézmény. Az viszont úgy nem megy, hogy az emberi jogokra hivatkozunk, meg a hátrányos megkülönböztetésre. Mert a házasság fogalma társadalmi megegyezésen alapszik. Ezt pedig nem lehet kierőszakolni, pláne nem extravagáns felvonulásokkal.

A valódi szabadság abban áll, hogy a többségi társadalom békén hagyja és megvédi azokat, akiknek az ízlése, életmódja, szexuális orientációja nem egyezik az övével, és nem abból, hogy egy kisebbség egyfolytában militáns módon leugatja a többséget.

Ez a valódi szabadság pedig Magyarországon igenis létezik. Felvonulni szabad, a házasságról konzervatívan gondolkodókat megbélyegezni sem tilos. Sokan élnek is ezzel a jogukkal, de a legitim módon megválasztott kormánynak ettől még nem kell úgy alkotnia a jogot, ahogy azt egy hangos kisebbség elvárja tőle. Ez van.

Mi van helyette? Azt nem tudnám jobban kifejteni, mint egy nyíltan homoszexuális olvasónk, aki a választások után küldött nekünk levelet és arra kért minket, hogy tegyük közre. Íme egy részlet belőle, amit minden Pride-on felvonulónak érdemes lenne emésztgetnie egy kicsit:

“Orbán Viktor egyszerre megvédett minket a szélsőjobboldaltól, ami Gyurcsány idején szabadult el, és a bevándorlóktól.

Ezért egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt miért nem látja a meleg közösség és a liberálisok, ha Orbán Viktor nincs, és nem menti meg a magyar jogállamot, akkor ma életünk veszélyben lenne és saját hazánkban kellene rettegve meghunyászkodnunk.”

Még annyival kiegészíteném: lehet, hogy van egy rakás ország, ahol házasodhatnak azonos neműek, de egyáltalán nem biztos, hogy az újabban a liberálisok körében legnépszerűbb, és meglehetősen homofób kisebbséggel szemben a melegek még sokáig labdába rúghatnak.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink