Űrturistának áll Jeff Bezos

Hírek Figyelo.hu

A világ egyik legvagyonosabb embere, Jeff Bezos is az űrbe utazik cége, a Blue Origin első kereskedelmi űrutazásán – adta hírül a CNN.

A VG.hu szemléje kiemelte, a New Shepard (Új pásztor) névre keresztelt rakéta július 20-án fogja elhagyni a Földet, 15 nappal azután, hogy Jeff Bezos visszavonul az Amazon vezérigazgatói székéből.

Mint írták, az amerikai dollármilliárdos mellett öccse, Mark Bezos is az űrhajón fog utazni.

Öt éves korom óta álmodozom arról, hogy egyszer eljutok az űrbe. Július 20-án végre elutazhatok a legnagyobb kalandra a legjobb barátommal – írta Jeff Bezos Instragramon. Ha minden jól alakul, Bezos lehet az egyik első dollármilliárdos, aki eljuthat az űrbe miután vagyonokat fektetett a technológiába.

A Blue Origin rakétáján 6 utas fog utazni, és 11 percet töltenek majd az űrben, közel száz kilométerrel a Föld felett.

Még Elon Musk, akinek a SpaceX vállalata már hosszabb ideje foglalkozik űrutazással sem járt a Föld körül. Bejelentette űrutazási szándékát a brit mágnás, Richard Branson is, akinek a Virgin Galactic cége egyik legfőbb konkurenciája a Blue Originnek, azonban az ő utazásuk csak 2021 év végén valósulhat meg.

(Borítókép: Jeff Bezos, a Blue Origin űrvállalat alapítója, az Amazon vezetője Washingtonban bemutatta holdraszállási koncepcióját, amelyet 2024-ig meg akar valósítani. (SAUL LOEB, Europress/AFP)

További híreink