Újraindul a zeneipar

Hírek figyelo.hu

Szerda éjjel megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet, amelyben sok egyéb intézkedés mellett szó van a „zenés, táncos rendezvényekről” is.

A VG.hu az Index szemléje hivatkozva azt írja, a zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől –

abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket) egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A korlátozások enyhítésével korábban még csak azt engedélyezték, hogy vendéglátóhelyeken szóljon élő zene, a kisebb koncertek engedélyezése a zeneipart érintő jelenlegi legsúlyosabb korlátozást szünteti meg részben.

A portál hozzáteszi, hogy mivel a rendelet egyelőre csak az 500 fősnél kisebb rendezvényeket engedélyezi, a nagy nyári fesztiválok sorsa továbbra is kérdéses, hiszen azokon nyilvánvalóan ennél jóval többen lennének jelen egy időben.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetnek

További híreink