Újra vörös csillag virít az MSZP-n

Hírek
Mint egykor, “a régi szép időkben”, a pártelnök ismét vörös csillagot hord, most nem a hajtókáján, hanem az alkarján. Molnár Gyula MSZP-elnökre a szocialisták budapesti elnöke festette fel a több tízmillió ember meggyilkolásáért, megnyomorításáért, országok tönkretételéért felelős kommunizmus jelképét.

Molnár Gyula elment bulizni, és ha már ott volt a hétvégén az EFOTT-on, azt gondolta, milyen nagy poén lenne vörös csillagot festetni magára.

Kunhalmi Ágnes, a folytonosan demokráciáért és sajtószabadságért, meg emberi jogokért aggódó és tüntető MSZP-s budapesti elnök meg is tette neki azt a szívességet, hogy vörös szórófestékkel főnöke jobb belső karjára fújt egy kis vörös csillagot. Olyat, mint amit egykor a diktatúra rendőrsége, hadserege, munkásőrsége, állambiztonsági alakulatai viseltek büszkén. Azok a verőlegények, akik kéjjel tépkedtek körmöket az Andrássy út 60-ban, akik még saját elvtársaikat is megnyomorították, ha a koncepciós perek ezt követelték tőlük, akik számtalan embert kínoztak és gyilkoltak meg az őrült ideológia örve alatt.

Annak az ideológiának, a kommunizmusnak a jelképét festette mosolyogva Kunhalmi a pártelnöki alkarra, amely sárba tiporta az emberi jogokat, osztályalapon tömegével irtotta az embereket, felszámolta a demokráciát és a sajtószabadságot. Emellett a vörös csillag ideológiája szörnyű pusztítást végzett az emberek tudatában, a fizikai tönkretétel mellett szellemileg is leépítette a társadalmakat, kirekesztett több százezer fiatalt a felsőoktatásból, 1956-ban pedig legyilkolta a szabad Magyarországért küzdő forradalmárokat. E szimbólum örve alatt végezték ki a szabadságharc mellett kiálló, árulónak tartott elvtársukat, Nagy Imre miniszterelnököt, akit fejjel lefelé, jelöletlen tömegsírban hantolták el.

Molnár azt a jelképet viseli, amelynek kifüggesztése törvénysértő, hiszen tiltott önkényuralmi szimbólum.

Éppen ez a fotó bizonyítja, hogy a baloldal semmit nem tanult a rendszerváltozásból, nem hagyta maga mögött a múltat, ez a farizeusság az, amiért az MSZP politikája ma is vállalhatatlan. Szavakban ugyanis mindig a demokráciáért küzdenek, a valóságban azonban még mindig Lenin-Sztálin-Rákosi-Kádár ideológiájának tapsikolnak.   

De Molnár és Kunhalmi mintha kicsit kapizsgálná mindezt a feszültséget: a budapesti pártelnök nem véletlenül nem Molnár arcára, homlokára, hanem a belső karjára pingálta fel a vörös csillagot. Éppen oda, ahol még a felhajtott ingujj is eltakarhatja.

Ugyanígy a jobbikos szalonnácik horogkeresztjeit is elfedheti a szépen feszülő zakó. Ebben mindenképp hasonlít a horogkereszt és a vörös csillag: aki felvállalja és magára pingálja, az hiába takarja, minden történelmi szörnyűséget vállalhatónak tart.

Borítókép: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetnek

További híreink