Újra megnyitnak a BKV múzeumai

Hírek Figyelo.hu

A járványügyi veszélyhelyzet elmúltával a BKV múzeumai is megnyitnak, július 1-től ismét látogatható a közösségi közlekedés történetét bemutató Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum – áll a vállalat közleményében.

A járvány ideje a alatt a BKV Virtuális múzeum sorozatban rendszeresen tett közzé képes-szöveges összeállításokat a két múzeum kiállítási anyagából.

A visszajelzések alapján ennek ellenére sokan várták már, hogy élőben is láthassák gyűjtemények relikviáit, újra felkereshessék a régi járműveket, a közlekedéstörténet tárgyi emlékeit.

„Most lesz lehetőségük erre az 50 éves budapesti metró kapcsán hirdetett áprilisi fotópályázatunk résztvevőinek is, hiszen mindannyiukat meginvitáltuk egy múzeumi sétára” – írja a vállalat.

A múzeumok megnyitására az érvényes járványügyi korlátozások betartása mellett kerül sor. Deák téri múzeumunkban egyszerre tíz, Szentendrén – a szabadtéri rész kivételével, ahol létszámkorlátozás nincs – termenként öt látogatót fogadnak, csoportos tárlatvezetésekre pedig egyelőre egyik múzeumunkban sincs lehetőség.

(Borítókép: A BKV arcai című időszaki kiállítás a budapesti Földalatti Vasúti Múzeumban 2019. június 20-án, a megnyitó napján. (MTI/Mónus Márton)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink