Újra lehet tartani diplomaosztókat

Hírek Figyelo.hu

Az elmúlt időszak megterhelő volt a fiatalok számára is, hiszen a koronavírus-járvány miatt főként digitálisan zajlott az oktatás. A hatékony védekezés érdekében kevesebbet találkozhattak barátaikkal, és a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeik is korlátozottak voltak – fogalmazott Schanda Tamás a Facebook-oldalán.

Majd bejelentette:

az egyetemek megrendezhetik a diplomaátadókat, így várhatóan közel 50 ezer végzős hallgató ünnepelheti méltó módon felsőfokú tanulmányai lezárását.

A rendezvények szervezőinek természetesen be kell tartaniuk és tartatniuk az aktuálisan hatályos járványügyi intézkedéseket.

A fiatalokat arra kérem, ha még nem tették volna, oltassák be magukat, hogy teljesen felszabadultan vakációzhassanak a nyáron

– írta.

A Magyarországon beoltottak száma jelentősen meghaladta az ötmilliót, a magyar emberek több, mint fele már védett. Az Európában második legmagasabb átoltottságnak köszönhetően megkezdődött a veszélyhelyzeti intézkedések fokozatos feloldása, kinyithattak az éttermek, uszodák, szórakozóhelyek, a járványügyi előírások szerint nagyobb rendezvények is megtarthatók – emlékeztetett.

(Borítókép: Magasba dobják sapkáikat a végzős hallgatók a Debreceni Egyetem tanévzáró ünnepségén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 4-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény nem tudta megtartani szokásos kari diplomaosztóit a főépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett. A tanévzárón nem volt lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét, ezért karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák vette át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. (Czeglédi Zsolt, MTI)

További híreink