Újra Budapestre jön az Uber

Hírek vg.hu
A cég a Főtaxival partnerségben lépne a fővárosi piacra. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. A vállalat részben azzal indokolja a döntését, hogy tavaly majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg az alkalmazását a magyar fővárosban annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető itt.

Kedden az Uber bejelentette, hogy a Főtaxival partnerségben Budapestre jön – tájékoztatta a Világgazdaságot a társaság. A közlemény szerint a lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a fővárosban, de bővíti annak közlekedési hálózatát is. A diszpécserszolgálati engedélykérelmet február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. Azt írják, a szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok között az első olyan lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.

Százezerszer próbáltak uberezni tavaly Budapesten

Kiemelik: az Uber-alkalmazást 2023-ban majdnem 100 ezer alkalommal nyitották meg Budapesten annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban.

Hangsúlyozzák: a vállalat technológiájának köszönhetően a sofőrök kevesebb időt tölthetnek az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és többet az utasok kiszolgálásával, így a közlekedés még könnyebb lesz itt.

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös:

  • segíti a taxisokat, hogy többet keressenek,
  • a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és
  • a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik.

Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten” – közölte Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

A teljes cikk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink