Újra beégtek: ez az Orbán Flóra nem az az Orbán Flóra

Hírek
Demeter Márta reménybeli LMP-társelnök, és a „független”, „haladó”, „objektív” ellenzéki sajtó ismét nagyot ment. Az Orbán-fóbia olyan szintű náluk, hogy bárkit is hívjanak Orbánnak Magyarországon, arra nehéztüzérséggel lőnek.

Az sem számít nekik, hogy ez a célpont egy kétéves kislány, akit történetesen Orbán Flórának hívnak, és véletlenül névrokona a miniszterelnök egyik, tinédzserkorú lányának. 

A szóban forgó csöppség nem a kormányfő, hanem egy magyar katona Orbán L. lánya, aki Cipruson teljesít szolgálatot. Az onnan hazatérő magyar csapatszállító repülőgépen a katona családja is ott volt, ezért szerepel a kislány neve az utaslistán.

Demeter Márta – aki az MSZP-ből ejtőernyőzött a zöldekhez” – rögtön rácuppant a témára. De annyi gógyija nem volt szegénynek, hogy mielőtt beleszalad egy oltári nagy médiapofonba, leellenőrizze, nem Orbán-névrokonról van-e ebben az esetben szó. Tudják, ahogy Orbán Balázs államtitkár, vagy épp Willie Orban válogatott futballista sem áll rokoni kapcsolatban a miniszterelnökkel, és mégis Orbánnak hívják őket. Demeter Mártának csak ezekben a pillanatokban eshet le, hogy az Orbán Flóra névből akár több is létezhet az országban, de közülük csak egy a miniszterelnök lánya. Mivel ezt ő nem tudta, a szokásos ellenzéki stílusban rögtön páros lábbal szállt bele a kormányfő családjába, és a teljes állam apparátusba. 

Az egészben az a legszánalmasabb, hogy a mértéktartó’ sajtó minden skrupulus nélkül kürtölte bele a világba Demeter oltári nagy baromságait. Egyikük sem vette a fáradságot arra, hogy talán nem ártana kizárni egy véletlenszerű családnév-egyezést az ügyben.

Ja, hogy úgy nem lett volna meg a kellő mennyiségű kattintásszám? Az lehet, de az újbóli oknyomozói” felsülést is megelőzhették volna.  

A gyűlölet mindenkit elvakít az ellenzéki oldalon. Szánalom a köbön, amit Demeter és a folyton a sajtószabadság magasztos eszményeiről papoló sajtó csinál. Miközben épp ők azok, akik nap mint nap alázzák meg a sajtószabadságot a nagyipari mennyiségű álhíreikkel.     

A helyzet ezután csak fokozódik, ugyanis épp Demeter Márta a legesélyesebb jelölt az LMP társelnöki posztjára. Egyre többeknek derülhet ki, hogy nem épp ő a legélesebb kés a fiókban.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink