Újautó-piac: már a Black Friday sem hozza lázba a magyarokat

Hírek
Végérvényesen kipukkadt a korábbi megrendelések által generált lufi a hazai újautó-piacon, miután az akciókkal teli november az idei év legrosszabb értékesítési volumenét produkálta. Talán az egyetlen pozitívum, hogy az elmúlt hónap márkaversenyének győztese az esztergomi gyártású Suzuki lett 1416 eladott darabbal, mellyel több mint 17 százalékos részesedést szakított ki magának a magyar piacból. A szakemberek azt remélik, hogy a csökkenő kamatok és infláció együttesen hozzák el a fellendülést itthon jövőre.

Végérvényesen kipukkadt a korábbi megrendelések által generált lufi a magyar újautó-piacon, miután a Black Friday-akciókkal teli november az idei év legrosszabb értékesítési volumenét produkálta. A Datahouse kimutatásai alapján a januári 8313-as darabszám volt eddig a leggyengébb láncszem, most ezt sikerült alulmúlni a 8305-tel. De itt még nincs vége! Tavaly ugyanilyenkor 1200-zal több új járművet helyeztek nálunk forgalomba, ehhez képest mintegy 13 százalékos a mínusz, míg éves viszonylatban 4. Tizenegy hónap alatt 99 743 új személygépkocsi talált gazdára itthon, miközben 2022 ugyanezen periódusában ez a szám még 103 538 volt, vagyis majdnem 3800 új autó tűnt el a hazai utakról 12 hónap alatt.

Miért szenved idén a magyar újautó-piac?

Egymás után harmadik éve csökkennek az eladások itthon, ami azt jelenti, hogy egyre kisebb a kereslet az egyre drágább új kocsik iránt. Piaci szereplők szerint ez a folyamat több tényezőnek tudható be:

  • a koronavírus-járványnak,
  • az orosz–ukrán háborúnak,
  • a magas kamatoknak,
  • az inflációnak,
  • a járművek és az alkatrészek drágulásának,
  • a fenntartási, üzemeltetési költségek megnövekedésének,
  • az elszálló üzemanyag- és energiaáraknak, valamint
  • a fogyasztói szokások megváltozásának.

Beszédes adat az is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megállapította, 2023 különböző hónapjaiban 4,7–23,9 százalékkal voltak magasabbak az újautó-árak, mint egy évvel korábban.

A finisbe érve előzött a Suzuki

A novemberi verseny győztese a Suzuki lett 1416 értékesített példánnyal, mellyel több mint 17 százalékos részesedést szakított ki magának a piacból az elmúlt hónapban. Az esztergomi gyártóbázissal rendelkező japán márka az összetettben (is) feljött a második helyre a Toyota mögött, megelőzve a Skodát.

A cseh vállalattal kapcsolatban a Duna Autó Zrt. igazgatóságának elnöke, Simon Péter korábban a Világgazdaságnak elmondta, hogy azokkal a Skoda-modellekkel töltötték fel a készleteiket, amelyeket még két évvel ezelőtt, 2021-ben hívtak le. Ez azt jelenti, hogy – amint azt fentebb írtuk – idén nem lehetett egyértelműen elkülöníteni a régi szerződéseket az újaktól, ráadásul a magánvásárlók is eltűntek a piacról.

A teljes cikk itt olvasható vg.hu

Címlapkép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink