Újabb vallomás a Jobbik és Simicska románcáról

Hírek
Beépített emberekről, Simicska Lajostól nejlonzacskókban hordott „rántott húsról”, LMP-s érdekek megsértéséről írt tegnap Szabó Balázs, az előbb feloszlott, majd a Jobbik pártigazgatója által megkésve feloszlatott szekszárdi alapszervezet vezetője. Szabó Gábor pártigazgató hazugságnak nevezte a képviselő állításait – írja a Magyar Idők.

Szabó Balázs a Jobbik egykori szekszárdi szervezetének egykori vezetője újabb bizonyítékkal szolgált Simicska Lajos milliárdos oligarcha és a magát akkoriban még néppártnak nevező, de valójában lelkét vesztett Jobbik kapcsolatáról. Már a választási kampány előtt nyílt titok volt, hogy Simicska kilóra megvette a Jobbik vezetőit abban a reményben, hogy saját politikai bosszúhadjáratára használja fel őket.

Most vált biztossá, hogy Lajos által csomagolt rántott hús volt Szaszi nejlonzacskójában – írta a pártból kilépett politikus, aki ellen Szaszi (Szabó Gábor pártigazgató) etikai eljárást is kezdeményezett, ám késve, hiszen a szekszárdi szervezet már hamarabb feloszlott.

A tagadhatatlanul balliberális párttá váló Jobbik tagja szerint Simicska nejlonzacskóban küldte a pénzt az általa megvásárolt pártnak. Az eset a még regnáló MSZP-re emlékeztet, ugyan itt nem nokiás doboz segítségével történt pénzmozgás.

Szabó Balázs beszélt továbbá arról, hogy mikor feltárta az azóta már ex-LMP-s Hadházy Ákos korrupciós ügyeit, a Jobbik vezetése letiltotta a témáról, ugyanis sértené a Jobbik leendő koalíciós partnerét. Tökéletesen látható, hogy a Volner János által is megfogalmazott kritikákban van igazság az LMP-hez való közeledésről. Ámbár az már egy másik kérdés, hogy két bukott párt, tele súlytalan politikusokkal vajon kitesz-e egy normálisan működő pártot.

Az ellene indított etikai vizsgálattal kapcsolatban Szabó Balázs szerint a Jobbik Ifjúsági Tagozatában a pártvezetés besúgó-hálózatot hozott létre, melynek feladata az alapszervezeti tagokról, munkájukról, magánéletükről szóló jelentések írása volt. A jelentéseket állítólag Farkas Gergely Jobbik IT-elnök kapta. Utoljára a Kádár-rendszerben működött efféle besúgó-hálózat, de baloldali pártként a Jobbik nyugodtan meríthet a „nagy elődök” módszereiből.

Szabó Gábor (Szaszi) pártigazgató a Magyar Időknek annyit reagált, hogy  amennyiben ilyen állításokat fogalmazott meg Szabó Balázs, nincs más lehetősége, mint jogi úton elégtételt venni a „hazugságokért”.

A választás előtt is tudni lehetett, hogy a Jobbikban számos törésvonal található, de a választási győzelem hite összetartotta az ideológia nélküli pártot. A csúfos április 8-i vereség azonban felszínre hozta az ellentétet az értékelvű és a megvásárolt tagok között, melyből alapszervezetek feloszlatása, pártszakadás, kizárások és tömeges kilépések lettek.

A Vona Gábor embereként számon tartott Sneider Tamás, a Roy névre is hallgató ex-szkinhed vezényletével a Jobbik a vonai utat folytatva tör előre baloldalon. A kérdés csupán az, hogy mennyi marad a pártból, mire elérik céljukat, ha marad egyáltalán valami.

Borítókép: Szaszi mindent tagad. Szabó Gábor, az országos választmány elnöke a Jobbik 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink