Újabb sikert értek el a bevándorlásellenes pártok Olaszországban

Hírek
Kijelenthetjük, hogy Olaszországban nemcsak  elindult, de folytatódik is a józan ész vezette jobboldali pártok menetelése. Az Abruzzo tartományban rendezett választáson a Salvini olasz belügyminiszter fémjelezte Liga lépett elő a legnagyobb párttá.

Trenddé vált Olaszországban a baloldali pártok zuhanása. Akárcsak hazánkban, úgy Itáliában is megelégelték az emberek a felelőtlen gazdaságpolitikát és a bevándorlás pártolását, így a szavazófülkében mutatják meg, mi is a valódi népakarat.

A Rómához közel fekvő Abruzzo tartományban a jobbközép pártokból álló koalíció a szavazatok csaknem felét szerezte meg, Matteo Salvini pártja, a Liga önmagában huszonnyolc százaléknyi szavazatot söpört be. A régió új elnökének Marco Marsiliot választották, a politikus a szövetség legkisebb pártjának, a jobboldali Olasz Testvéreknek a (FdI) szenátora.

A balközép demokrata párt, a PD mindössze 11,1 százalékot szerzett, a baloldali koalíció pedig közel tíz százalékpontnyival maradt el a jobboldali erőktől.

Úgy tűnik, a déli államban is a migrációt tekintik a legfontosabb kérdésnek az állampolgárok, hiszen a bevándorlásellenes pártok folyamatos megerősödésének lehetünk szemtanúi. Matteo Salvini megmutatta, hogy a brüsszeli elit szavai ellenére is meg lehet, sőt meg is kell állítani az illegális bevándorlást és az embercsempészet menedzselését.

Köztudott, Olaszországba rengeteg bevándorló érkezik a Földközi-tengeren keresztül, a Soroshoz köthető NGO-k hajóin Afrikából érkező tömegek árasztották el az olasz partokat. Erre mondott nemet Salvini, s erre mondtak nemet az olaszok is, ahogy a tartományi választás eredménye is mutatja.

Borítókép: MTI/EPA/Orietta Scardino

Ezek is érdekelhetnek

További híreink