Újabb pályázatok érkeznek a Magyar falu program keretében

Hírek
Újabb négy pályázati felhívás jelenik meg a Magyar falu program keretében 16 milliárd forintos keretösszeggel a kormany.hu oldalon – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón, a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban.

Gyopáros Alpár elmondta, hogy önkormányzati tulajdonú utak felújítására 8 milliárd forint áll rendelkezésre az ötezer lélekszám alatti települések számára. Járdák és polgármesteri hivatalok felújítására 2-2 milliárd forint, falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatására pedig 4 milliárd forint.

Emlékeztetett arra, hogy eddig összesen 14 pályázati kiírás jelent meg a programban mintegy 49 milliárd forintos keretösszeggel. A 14 felhívásból négy járt le.

 

Borítófotó: Hibrid erőmű és napraforgó alakú, napkövető rendszerrel ellátott napelem telep a Zala megyei Nagypáliban 2018. május 9-én. Az E.ON Energy Globe Magyarország díját önkormányzati kategóriában a Nagypáli Önkormányzat Zöld Út Falufejlesztési programjának ítélte oda a zsűri, ugyanis a programnak köszönhetően a falu központjában smaragdfa liget épül, hibrid erőmű (szél- és napenergia), illetve fotovoltaikus napelem telep található. (MTI Fotó: Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink