Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nanushka

Hírek
Tízmillió eurós finanszírozást kap a Nanushka. A nemzetközileg elismert hazai divatmárka finanszírozási megállapodást írt alá a svájci székhelyű magánhitel-befektetési céggel, a SIG-i Capital AG-vel.

Tízmillió eurós nemzetközi finanszírozást kap a Nanushka következő növekedési fázisához – jelentette be a Nanushka, a Vanguards és a GB & Partners portfólióvállalata. A Magyar Nemzet cikke szerint május 4-én a Nanushka finanszírozási megállapodást írt alá a svájci székhelyű magánhitel-befektetési céggel, a SIG-i Capital AG-vel. A tranzakció 10 millió eurós, több részletben elérhető finanszírozást foglal magában mezzanine-konstrukció formájában. (A mezzanine – a reneszánsz kultúrából a gazdasági életbe átkerült kifejezésként – a saját tőke és a hitel tulajdonságait rugalmasan ötvöző finanszírozási forma.) A tranzakcióból befolyt összeget a meglévő hitelállomány refinanszírozására és a növekedési kezdeményezések finanszírozására fordítják, felgyorsítva a növekedés és terjeszkedés következő szakaszát, elsősorban Ázsiában és az Egyesült Államokban.

A tranzakciónak köszönhetően a Nanushka értéke több mint 100 millió euróra nőtt.

– Ez egy fontos mérföldkő a Nanushka számára, amely hozzájárul ahhoz, hogy végleg magunk mögött hagyjuk az ellátásilánc közelmúltbéli kihívásait. A SIG-i Capital finanszírozása révén készen állunk arra, hogy új növekedési kezdeményezésekbe vágjunk bele, és folytassuk az üzlet stratégiai fejlesztését annak a bizonyosságával, hogy jól felkészültünk a gazdasági bizonytalanságokra – hívta fel a figyelmet Baldaszti Péter vezérigazgató.

Bürchner Gábor, a GB & Partners stratégiai fejlesztésért felelős vezetője hozzátette: a Nanushka a befektetési portfóliónk egyik zászlóshajója, és ez a tranzakció fontos lépést jelent a teljes növekedési potenciáljának felszabadítása felé. Hiszünk abban, hogy az ágazati szakértelmünk és a SIG-i Capital strukturált és személyre szabott pénzügyi megközelítése tovább segítheti a vállalatvezetést a megalapozott stratégiai elképzeléseik megvalósításában.

Jakub Topp, a SIG-i Capital befektetési igazgatója így nyilatkozott: „A SIG-i Capital büszke arra, hogy a Nanushka a portfólióvállalatai közé került. Különösen is fontos számunkra a Nanushka vezetőségének odaadása és elkötelezett, minden részletében a kiválóságra törekvő munkája. Biztosak vagyunk abban is, hogy a Nanushka szilárd növekedési alappal rendelkezik: a márka támogatása és elismerése erőteljesen megmutatkozott a Nanushka néhány legnagyobb, globális ügyfelével folytatott beszélgetésünk során. Tiszteletben tartjuk a Nanushka csapatának lendületét és ambícióit, és izgatottan állunk elébe, hogy támogassuk a menedzsmentet és a részvényeseket az üzlet tovább előmozdításában.”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink