Újabb LMP-s válságtünet? Sallai R. Benedek is távozik

Hírek
Nem akar felkerülni az LMP országos listájának első tíz helyének valamelyikére Sallai R. Benedek 2018-ban, így minden jel szerint nem is marad a következő ciklusban parlamenti képviselő. Ezt az Indexnek adott interjújában nyilvánította ki. Schiffer András volt társelnök után ő a második LMP-s képviselő, aki nem akar képviselő lenni.

Eleve nehéz volt meggyőzni Sallai R. Benedeket 2014-ben, hogy legyen parlamenti képviselő, a mostani bejelentése nem meglepő – tudta meg lapunk egy LMP-s politikustól. Sallai R. Benedek az Indexnek adott interjújában jelentette be, hogy 2018 után nem szeretne országgyűlési képviselőként dolgozni. Mint az interjúban elmondta, már Schiffer András tavalyi lemondása után venni akarta a kalapját, de Schiffer meggyőzte, hogy ne tegye ezt, “mert annak már süllyedőhajó-hangulata lenne, ami nem igaz. Elfogadtam az érvet, de már akkor mondtam, hogy még egy kis frakciót ellenzékből nem szeretnék végigcsinálni.” Kifejtette, “tudom, hogy a termőföld privatizációja egy csomó embernek semmit nem jelent, de nekem ott szakadt el valami. Nem látom, hogy ha ezzel nem lehet felkelteni az emberek érdeklődését a közügyek iránt, akkor mivel, persze furcsa társadalmi folyamat ez, a CEU kapcsán már látjuk. De véletlenül sem szerettem volna azt a hangulatot kelteni, hogy András távozásával az LMP összeomlott.”

Sallai R. Benedek arról is beszélt, vagy piszkosul megerősödnek, vezető ellenzéki párt lesznek és akkor jönnek majd a nála sokkal alkalmasabbak, vagy tönkremegy az egész, és azért nem lesz értelme maradnom. “Most mégis ott vagyok középen, ahogy az LMP is ott maradt középen” – fűzte hozzá. Schiffer utódját, Hadházy Ákost korrekt fickónak ismerte meg, “de nem az a politikai vezető alkat, mint András, aki húzna bennünket.” Szerinte a Fideszt csak egy MSZP-Jobbik koordinált indulással lehetne legyőzni, ami nem fog megvalósulni.

Azt is kifejtette, egy ideje benne van, hogy haza kellene menni, mert összeomlik minden, amit korábban csinált.  

Sallai R. Benedek mielőtt pártlistáról 2014-ben bekerült volna a parlamentbe gazdálkodással foglalkozott. A politikus miközben élesen kritizálta az Orbán-kormány termőföld-haszonbérlet politikáját, felesége, is nyert földterületeket. Kormányzati körökben ezért nem is értették Sallait.

A Pestisracok.hu 2015-ben arról cikkezett, hogy Sallai felesége Iványi Anna Barbara 53, illetve az ő érdekeltségükbe is tartozó Alsó-Berettyó Melléki Kft.  184 hektár haszonbérleti jogát nyerte el a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől és a Körös-Maros Nemzeti Parktól.

Az általuk bérelt 237 hektárnyi állami termőföld mellett további 2088 hektárt szeretett volna bérelni.

(Címlapfotó: Budapest, 2017. április 3. Ikotity István LMP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. április 3-án. Mellette frakciótársa, Sallai R. Benedek. MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink