Újabb KO-t kapott a baloldal, ezúttal Budapesten

Hírek
A ballibek a legnagyobb gyomorszájast azzal kapták az idei tavaszi választáson, hogy magas részvétel mellett tudott a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többséget szerezni. Most alacsony volt a részvétel a józsefvárosi időközi polgármester-választáson...  

És az eredmény ugyanaz: elsöprő, kétharmados többséggel választották meg a VIII. kerület új Fidesz-KDNP-s polgármesterét, Sára Botondot. Pedig az ellenzék mindent megtett, a Jobbik jó előre kijelentette, hogy nem állít jelöltet, ezzel is segítették a balos indulót.

Az MSZP-Párbeszéd-DK és még ki tudja hány baloldali formáció és lelkes “civil” kezdett heves kampányba a hajléktalanügyi koordinátor, egykori SZDSZ-es fővárosi képviselő, Győri Péter mellett kampányolva. Már-már Hódmezővásárhelyt – pontosabban az ott februárban győztes ellenzéki Márki-Zay Pétert – szerették volna Győriből előcsiholni, és a Blaha Lujza térre transzportálni. A kísérlet nem sikerült.

Míg Sára több mint 62 százalékkal végzett az élen, Győri mindössze 36 százalékot kapott a 23 százalékos részvétellel zajló választáson.

A képlet nem olyan bonyolult: a választók cselekvő kormányzati és városvezetői politikát láttak a kampányban és az elmúlt években (megújul a Blaha Lujza tér és az Orczy tér, strandot építenek, az utóbbi években teljesen átalakult a kerület, a közbiztonság is javul), míg az ellenzék egy levitézlett, egykori liberálist képes indítani a kerületben. A ballibek azt üzenték (a Jobbik hallgatólagos támogatásával), hogy visszahoznák Budapestre is a káoszt és a bizonytalanságot.

Ezért követi Kocsis Mátét eddigi alpolgármestere a polgármesteri poszton. Józsefváros tehát ismét a stabilitásra szavazott. Magas és alacsony választási részvétel mellett is.

Újabb gyomorszájast kaptak a ballibek, és már a rászámolás is felesleges. Ez egy újabb, hatalmas KO, Budapesten is.

(Még nagyobb arányú Fidesz-KDNP győzelem született az V. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választáson is, ahol Balla Valéria Emese győzött, a “független” balos jelölt, Nagy Béla csak 28 százalékot szerzett.)    

Borítókép: Magyar Idők/Havran Zoltán

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink