Újabb képtelen ellenzéki elképzelés: alternatív parlament

Hírek
Alternatív parlament felállításának bejelentését tervezi az ellenzék március 15-én.  

Ez lenne az ellenzéki csodafegyver? A “civilek” és az ellenzék közösen tizenkét pontot jelentenének be a nemzeti ünnepen. (Március 15-én ez micsoda innováció, egyben meglepő húzás!) És egy alternatív parlament elindítását is tervezik.

A Magyar Nemzet cikke szerint e tizenkét pont alapján az ellenzékiek következő két évben minimumprogramokat, törvényjavaslat-csomagokat dolgoznának ki, s ezek eredményeit sajtónyilvános plenáris üléseken mutatnák be. Ezeket „népi felhatalmazás szavazással” fogadnák el.

Nem, nem nagyon érdekli őket, hogy a nép nem vevő arra, amit ők kínálnak a számára. A Jobbiktól a DK-ig immár együtt bohóckodnának ebben az “alternaítv parlamentben” leginkább csupán a pártaktivisták és néhány szimpatizáns felhatalmazása alapján.

A választásokon részt vevő társadalmi többség, tehát a nép ugyanis immár 2010 óta – legyen szó az előző, vagy a most hatályos választási törvény alapján megrendezett választáson – minden négy évben a Fidesz-KDNP-t bízza meg a kormányzással és a parlamenti többséget is számukra biztosítja. Ezzel a felhatalmazással élve vezeti a kormányzat az országot, a társadalmi kisebbség jogait maximálisan tiszteletben tartva. Az ellenzék képtelen a saját tehetségtelenségét elismerni és megemészteni, hogy 2002 és 2010 között alaposan leszerepeltek, ezért állnak elő képtelennél képtelenebb, nevetséges elképzelésekkel.

De ha már alternatív parlamentet szerveznek, nem lenne a leghitelesebb húzás, hogy az ellenzéki képviselők a fizetésüket is inkább onnan vegyék fel?

Mert az úgy egy kicsit visszatetsző, hogy a milliós tiszteletdíjaikat az Országgyűlés utalja, miközben ők egy másik, saját parlamenti játszóteret hoznak létre. Akkor talán ennek finanszírozását is oldják meg ők és a támogatóik.

Borítófotó: Ellenzéki képviselők sajtótájékoztatója, ahol elhangzott, hogy nem vesznek részt a parlament március 4-i ülésén, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának fővárosi épületéhez mennek ellenzéki pártok, amelyek – ígérték – megtámadják az Alkotmánybíróság előtt a most hatályba lépett kormányzati igazgatásról szóló törvényt. (MTI/Illyés Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink