Újabb értetlenkedő riportert tett helyre Szijjártó Péter

Hírek
A magyar külügyminiszter Christiane Amanpour vendége volt a CNN-en.  

A hivatalból értetlenkedő riporter azt nem tudta megemészteni, hogy Magyarország homogén keresztény ország akar maradni. Christiane Amanpour szerint a magyar miniszterelnök és a külügyminiszter ezt az irányt hirdető megszólalásai furcsák és kilógnak a sorból. Mondja ezt olyan arckifejezéssel és hanghordozással, mintha máskor, már kérdésben a furcsaság, vagy a sorból való kilógás ne lenne kötelező módon üdvözlendő.

Szijjártó Péter pedig az összes ilyen kérdésnek álcázott bírálatot illedelmesen végighallgatta, majd helyretette a dolgokat: a magyaroknak joguk van eldönteni, hogy milyen országban akarnak élni, joguk van megőrizni ezeréves keresztény kultúrájukat, és mi nem ítélkezünk azon országok felett, amelyek máshogy döntöttek, és a multikulturalizmust támogatják.

Majd Amanpour beszélgetőpartnerét totálisan hülyének nézve előállt azzal: miért foglalkozunk mi magyarok ennyit a bevándorlással, ha nekünk nincs is semmilyen problémánk ezzel. De Szijjártó továbbra sem vesztette el a türelmét – pedig ezt a logikai összefüggést nem túl nagy kihívás megérteni -, és elmagyarázta, ha nem így tennénk, már lenne problémánk a bevándorlással.

Nemrég a brit közszolgálat (BBC) egyik munkatársa próbálta meg sarokba szorítani a magyar külügyminisztert, de ő is jobban tette volna, ha szerényebb marad.

Fotó: Figyelő montázs (Fidesz Facebook oldala)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink