Újabb csapást mértek a kriptopiacra

Hírek Figyelo.hu

A kínai rendőrség a telefonos és internetes átverésekkel szerzett pénzüket kriptovalutákkal tisztára mosni szándékozó személyekre, a hatóságok több mint 1100 embert tartóztattak le az akció során – írta a CNBC.

Az ázsiai ország az elmúlt hónapban már betiltotta kriptotőzsdéket és a kriptók bányászatát, a mostani akció pedig tovább fokozza a nyomást a digitális eszközökön.

A hatóságok szerint a letartóztatottak között 170 bűnszervezet tagjai vannak. A pénzmosásért általában 1,5 és 5 százalék körüli összeget számítottak fel a bűnözők. Az ország fizetésekkel foglalkozó hatósága szerint mivel a kriptovaluták névtelenek, kényelmesek és globálisak, így egyre fontosabb szerepet töltenek be a pénzmosás területén is.

A bitcoin és társai az illegális szerencsejátékok piacán is egyre erőteljesebben jelen vannak, az ezzel foglalkozó oldalak nyolcada már elfogadja őket.

A bitcoin árfolyamát azonban úgy tűnik most inkább az mozgatja, hogy El Salvador szerdán hivatalos fizetőeszközzé nyilvánította a digitális eszközt, ami ennek köszönhetően 12 százalékkal ér többet, mint egy nappal korábban.

(Borítókép: PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink