Újabb ágazatban áll önálló lábra az ország

Hírek MTI / Figyelo.hu

Az Egészségipari Támogatási Program kétmilliárd forintos hozzájárulásával bővítette kapacitását a fertőtlenítőszereket gyártó Florin Zrt., így Magyarország már a fertőtlenítőszerek terén sem szorul rá a külföldi beszállítókra – tette közzé a pénzügyminiszter a közösségi oldalán kedden.

❗️ Újabb fejlesztés készült el: Magyarország már nem szorul külföldi beszállítókra a fertőtlenítőszerek terén sem. 👍⚗️🧪🧴

Posted by Varga Mihály on Tuesday, June 8, 2021

Varga Mihály hangsúlyozta:

nem telt még el egy teljes év azóta, hogy a kormány úgy döntött, az egészségügyi védőfelszerelések terén Magyarország nem szorulhat importra, ezeket itthon kell előállítani.

Ezért támogatják azokat az egészségipari vállalkozásokat, amelyek készek arra, hogy fejlesszenek. A pénzügyminiszter elmondta: a többi között ilyen a Florin Zrt. is, ahol 2,5 milliárd forintos beruházással új üzemet adtak át. Ennek eredményeként kéz- és bőrfertőtlenítőből havonta 2,8 millió csomag, fertőtlenítőből 1,7 millió csomag, orvostechnikai fertőtlenítőkből pedig közel 90 ezer csomag készül el ebben a gyárban.

(Borítókép: 2020.09.23. Szeged. 340 millió forintot nyert új töltőcsarnokára a Florin Zrt. a Magyar Multi Programban. (Karnok Csaba, Délmagyarország)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink