Új világgazdasági korszakra készülnek a hazai vállalatok

Hírek MTI

A versenyképesség-növelő támogatási programban résztvevő vállalatok beruházásaikkal

már az új világgazdasági korszakra készülnek,

ezt támasztja alá, hogy mindhárom vállalat amely szerdán vette át támogató okiratát, pályázatában kapacitásának növelését, új technológia alkalmazását, termékkínálatának bővítését vállalta, valamint, hogy termékeivel új piacokra lép – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, a versenyképesség-növelő támogatási programban 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták.

A fejlesztéseknek köszönhetően 143 618 munkahelyet sikerül megvédeni,

ehhez a kormány 178,5 milliárd forintnyi támogatással járul hozzá.

Kiemelte, a pályázók döntő többsége, 627 vállalat magyar tulajdonú, ami a miniszter szerint azt jelenti, hogy „létrejött egy erős magyar vállalati szektor, ami még a legnehezebb időkben is ütésálló tudott maradni”.

Szerdán újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

A Honsa Alkatrész Kereskedelmi Kft. 564,81 millió forintos beruházása 282,4 millió forint állami támogatást kap.

A Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft. 577,35 millió forintos beruházása 287,27 millió forintos költségvetési támogatással számolhat.

A Simon Plastics Kft. 525,82 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 262,91 millió forinttal járul hozzá.

(Borítókép: Koller Andreas, a HONSA Alkatrész Kereskedelmi Kft. ügyvezetője (b) versenyképesség-növelő támogatásról szóló szerződést vesz át Ponevács-Pana Petrától, a Külgazdasági és Külügyminisztérium beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkárától a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 3-án. (MTI/Mónus Márton)

További híreink