Új vezetőt választott magának Brazília, Bolsonaro nyert

Hírek
Tegnap késő este kiderült, hogy a világ egyik legnagyobb országának ki lett az új elnöke. A szélsőjobboldalisággal vádolt, és a közösségi média vezetői által is akadályozott Jair Bolsonaro a szavazatok több mint ötvenöt százalékát vitte el a második fordulóban.

A folyamatos válságokkal küzdő dél-amerikai ország egy határozott és karizmatikus vezetőért kiáltott, s a focijáról is híres ország polgárai döntöttek is: Jair Bolsonaro lett Brazília új elnöke, aki munkáspárti ellenfelét győzte le.

A brazil Trumpnak is aposztrofált politikus egyik legnagyobb bűne a balliberális elit, s az őket kiszolgáló média a szemében az, hogy az egykori katonatiszt legfőbb célja a bűnözés visszaszorítása, valamint a rendőrség jogkörének növelése.

A bűnözőkkel szemben keményen kíván fellépni tehát a friss elnök, s mint tudjuk: az emberi jogok nagy harcosának tekintett liberális körök már sipákolni is kezdtek, de ezt már a brazil elnök kampánya alatt is megtették.

Brazíliában óriási gondot jelent az erőszakos bűnelkövetés, a tisztességes állampolgárok joggal érezhették azt, hogy az államnak gondoskodnia kell a rend fenntartásáról. A baloldali munkáspártiak ezen kívül két éve hatalmas korrupciós botrányba keveredtek, ami szintén csökkentette népszerűségüket az óriási egyenlőtlenségekkel küzdő országban.

A balliberális médiában mindig kiveri a biztosítékot, ha egy rendpárti, istenhívő, jobboldali jelölt nyer, gondoljunk csak Trumpra, Salvinire vagy Orbán Viktorra. A brazilok új elnöke is felkészülhet majd a támadásokra, de a nép által ráruházott hatalom vele van.

Győzött a demokrácia, győzött az emberek akarata. Vesztett a brazil baloldal.

Borítókép: MTI/AP/Ricardo Moraes

Ezek is érdekelhetnek

További híreink