Új vezető a Szerencsejáték Zrt. élén

Hírek Sz. H.
Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Elődje, dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott, közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakon. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői, majd vezetői pozíciókat. 2007 és 2010 között a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácstagja, 2010 és 2011 között a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2011 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa. 2018-tól a nemzeti vagyon kezeléséért felelős, tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta.

Dr. Bozóky Alex 2019-ben érkezett a nemzeti lottótársasághoz, ahol a szervezet igazgatósági tagjaként, illetve a Törzskari Koordinációs Központ vezetőjeként a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta. 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet, és folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását. A tavalyi évet a nemzeti lottótársaság kiemelkedő, több mint 700 milliárd forintos árbevétellel zárta, közel 22%-os bővülést produkálva, amely növekedési ütem az idei évben is tovább folytatódott. Dr. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

Borítókép: Szerencsejáték Zrt.

További híreink