Új terminál épül a budapesti repülőtérre

Hírek vg.hu
Orbán Viktor párizsi útja során nem csak Emmanuel Macronnal találkozott. A miniszterelnök megbeszélést folytatott a Vinci Concessions vezérigazgatójával. A magyar állam a Vinci Airports segítségével vásárolta meg a Budapest Airport Zrt.-t. A Vinci 20 százalékos részesedést szerzett és közreműködik a repülőtér üzemeltetésében – közölte a Világgazdaság.

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

2024. június 6-án a magyar állam a Vinci Airports közreműködésével megvásárolta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt-t.

A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit.

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, ami magában foglalja egy új terminál építését is.

A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – olvasható a sajtófőnök közleményében.

Orbán Viktor Emmanuel Macronnal is tárgyalt Párizsban

A magyar miniszterelnök Berlin és Róma után Párizsba utazott hivatalos látogatásra. Orbán Viktor azért keresi fel az unió legfontosabb vezetőit, hiszen július 1-től hazánk átveszi EU soros elnökségét. Ezeken a kétoldalú találkozókon mutatja be, milyen napirenddel készül a féléves tisztségre a magyar kormány. Ezenfelül minden bizonnyal a brüsszeli lapok leosztása is szóba kerül, mivel a szövetség éppen arra készül, hogy megválassza a következő öt évre az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács új elnökét.

Időközben az is kiderült, hogy Francois Berisot tölti be a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját 2024. június 6-tól. A szakember több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt öt évben a Vinci Airportshoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.

Az erről szóló cikk itt olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink