Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Hírek Figyelő
IVSZ-Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a digitális gazdaságban aktív szereplők érdekképviseleti és szakmai szervezete.

Nevének megújításáról döntött az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a szakmai szervezet új szerepköréhez igazodva az IVSZ- Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését. A névváltást a digitalizáció térnyerésével indokolták, ez ugyanis a szövetség szerint ma már nemcsak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatok körében, hanem a gazdaság minden részében meghatározó.

–A digitalizáció integráló szerepet tölt be, az informatikai vállalatokat nem szabad elkülöníteni a többitől – mutatott rá közleményében a szervezet.

A változásról a június 7-én megtartott éves közgyűlés döntött, amelyen új tisztégviselőket is választottak. A további három évre újraválasztott elnök szerint a IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetségének a digitalizáció élére kell állnia.

Vinnai Balázs a minden eddiginél gyorsabb ütemű gazdasági, társadalmi és technológiai fejlődést történelmi léptékű kihívásnak, ám egyúttal a magyar vállalkozók és az ország kitörési lehetőségének is tekinti.

Tajthy Krisztina, a szervezet főtitkára a kapcsolatok erősítését ígérte a nemzetközi partnerekkel és a technológiai korszerűsítésért felelős kormányzati képviselőkkel. – A digitális gazdaság javíthatja Magyarország versenyképességét, ehhez egyebek között a nemzetközi jó gyakorlatok bemutatásával, képzési és tanácsadási projektekkel járulhat hozzá az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége – mutatott rá a főtitkár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: PopTika, PuzzlePix/Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink