Új platform a magyar biztosítópiacon

Hírek Figyelő
A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. kedden elindította a biztosításipiac.hu digitális biztosításközvetítő rendszerét, amely az online biztosításkötés új dimenzióját hozza el a magyar lakosság és a biztosítási tanácsadók részére.
„Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, 2022 végén több mint 14,81 millió szerződést tartottak nyilván. Bár a digitalizáció az elmúlt években az élet számos területén alapvető változásokat hozott, úgy látjuk, hogy a biztosítási szektornak még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy valóban az ügyfelek igényeinek és érdekeinek megfelelő szolgáltatásokat kínáljon. A biztosításipiac.hu elindításával egy olyan lehetőséget nyújtunk a fogyasztóknak, ami egyesíti az online platformok gyorsaságát, egyszerűségét és kényelmét azzal a szakértelemmel, tapasztalattal, ami cégünk 20 éves működéséből és a velünk dolgozó több mint ezer biztosítási tanácsadó tudásából adódik. Hiszek abban, hogy ez a kezdeményezésünk amellett, hogy reagál a valódi ügyféligényekre, segít újra dinamizálni, további innovációra ösztönözni a hazai biztosítási szektor szereplőit is” – mondta Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón.
A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-nél, Magyarország piacvezető alkuszcégénél az elmúlt négy évben több mint 200 főből álló, elkötelezett szakértői csapat dolgozott az online biztosításközvetítői piac legnagyobb fejlesztési projektjén. Egy ekkora volumenű fejlesztésnél pedig kiemelten fontos volt a partnerség az MBH Bankkal.
Az eseményen többek között az is elhangzott: Magyarország első, hibrid modellt alkalmazó, digitális biztosításközvetítő rendszere, a biztosításipiac.hu megérkezését az ügyfelek érdeklődéssel várták, a minőségi kiszolgálásra, a legjobb ajánlatok elérhetőségére ráadásul maga az alkuszcég a garancia. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szolgáltatása magasabb szintre emeli a biztosítások online megkötését és kezelését, reagálva ezzel az aktuális ügyfélelvárásokra, illetve támogatva az egész biztosítási szektor további digitalizációját.
A biztosításipiac.hu-n gyorsan, egyszerűen és kényelmesen köthetnek kötelező felelősség-biztosítást, cascót, utasbiztosítást, lakásbiztosítást, illetve Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást a felhasználók.
A biztosításipiac.hu ennek jegyében az ügyfél számára az adott élethelyzetben a leginkább megfelelő biztosítás megtalálását helyezi a középpontba. Ezt támogatja a biztosítás kiválasztását és megkötését segítő, könnyen átlátható és használható felület, illetve az automatikus versenyeztetés, ami a hazai és nemzetközi piacon egyedinek számít.
Ennek lényege, hogy az oldal minden évben automatikusan megversenyezteti a felhasználók platformon kezelt biztosításait, hogy mindig a legkedvezőbbet kínálja fel számukra. Mindezt külön ügyintézés nélkül, automatikusan nyújtja ügyfelei részére.
A felületen lehetőség van arra is, hogy a felhasználók áthozzák ide a máshol kötött biztosításaikat, így egy helyen láthatják és kezelhetik az összes biztosítási szerződésüket. Ehhez mindössze néhány alapadatot kell megadni a biztosításipiac.hu-n, ami innentől automatikusan intézi az átregisztrálást.
Borítókép: Keszthelyi Erik elnök-vezérigazgató/ Fotó: ungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink