Új munkahelyek, beruházások múlhatnak az ellenzék felelőtlen balhéján

Hírek
A mai napon a DK, az MSZP, a Jobbik és az LMP is kivonult az Országgyűlés ülésterméből, hogy előbb újra az MTVA épületéhez vonuljanak, majd elfurikázzanak az esztergomi Suzuki gyárhoz, ahol - Tóth Bertalan MSZP-elnök szavai szerint - kiállnak a munkavállalók jogai mellett. Sokba kerülhet az országnak, hogy az ellenzék a parlamenti munka helyett a külföldi nagyvállalatokat zaklatja.  

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, 2018 volt minden idők legsikeresebb éve a befektetésösztönzés szempontjából, ennyi és ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett még hazánkba. Egészen pontosan 98 nagyberuházás jött ide a beruházásösztönzési rendszeren keresztül, melyek összesen 1380 milliárd forint értéket képviselnek. Még fontosabb megemlíteni, hogy ennek köszönhetően 17 024 új munkahely létesült az országban, az így létrehozott munkahelyeken a vállalatok 425 700 forintos átlagbért fizettek, ami 40 százalékkal magasabb a külföldi beruházásoknál fizetett 2017-es átlagbérnél. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mindezt úgy értékelte még januárban, hogy nagyberuházások hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország érte el a harmadik legalacsonyabb munkanélküliségi rátát az Európai Unióban.

Erre jön az ellenzék, és mindent megtesz azért, hogy elijessze a lehető legtöbb potenciális külföldi beruházót, megtörve ezzel az előnyös trendet. Mert ki nem gondolná meg kétszer, hogy olyan országba vigye a tőkéjét, ahol parlamenti képviselők rohamozzák meg az üzemet?

A múltkori, sikeres győri sztrájk, amelynek az ellenzék próbálta learatni a babérjait, már bebizonyította, hogy mennyire nincs szükségük az embereknek a botránypolitikusokra bármilyen ügyük elintézéséhez. (Még egy szellemes kommentelő szerint is csak annyi közük volt hozzá, mint Mickey egérnek az atombomba készítéshez.) Az Audi alkalmazottjai szépen megegyeztek a bérükről a vállalattal, és befejezték a sztrájkot. Eközben Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Tordai Bence meg a haverok a besült országos szRtájkot szervezték a 400-as túlóra lehetősége(!) ellen.

Most meg kompenzálnák valamivel utóbbi lebőgésüket, hátha ezzel a legújabb akcióval végre hasznosnak tűnhetnek. Csak közben tesznek rá, hány új munkahelyet bukhat ezzel az ország.

Borítófotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink