Új kihívások az IT-innovációban

Hírek Figyelő
A technológia fejlődésével és az újabb és újabb összetett üzleti problémák megjelenésével az informatikai szakemberek a következő évben új kihívásokkal néznek majd szembe. Egyes változások az innovációt ösztönzik, míg mások a generatív mesterséges intelligencia körüli vitákat fogják felpezsdíteni. Megint mások, például a kiberfenyegetések hatására pedig a vállalatokat arra kényszerülnek majd, hogy szembenézzenek ezekkel a kockázatokkal, és csökkentsék őket.

A Kyndryl globális operatív vezetői világszerte együttműködnek vállalatokkal, hogy segítsenek nekik a legfontosabb üzleti céljaik korszerű megvalósításában. Íme néhány a legfontosabb trendek közül, amelyek 2024-ben és azon túl is kihatnak majd az informatikai döntéshozatalra.

· FinOps alkalmazása: A vállalatok egyre szélesebb körben bevezetik a FinOps-ot a felhőberuházások hatékony kezelése érdekében a hibrid és többfelhős környezetekben, így biztosítva a jobb költségkontrollt, valamint jobb együttműködést a pénzügyi, a műszaki és az üzleti csapatok között.

· Edge computing (mikro adatközpontokra épülő peremhálózat) és mesterséges intelligencia (MI): egyre több vállalat, különösen a gyártás területén, fog MI-t alkalmazni a peremhálózatban, az adatkeletkezésben, hogy a hatékonyabb működés érdekében lokalizált adatokat felhasználja, és olyan kihívásokon legyen úrrá, mint a költségek, a környezeti feltételek, a biztonság és a munkaerő.

· A generatív mesterséges intelligencia hatása a biztonságra: A generatív mesterséges intelligencia térnyerése egyszerre jelent majd kihívásokat és lehetőségeket a kiberbiztonságban, mivel szükségessé teszi a személyazonosság és a hozzáférés kezelésének javítását, valamint a hagyományos biztonsági modellek átértékelését, miközben automatizálja a rutinfeladatokat és növeli a termelékenységet.

· Erős adatkormányzás: A hangsúly a szilárd adatkormányzási programokon lesz, mivel a magas minőségű mesterséges intelligencia a kiváló minőségű adatoktól függ. A vállalatok partnerségeket és korszerűsített adatplatformokat keresnek majd a generatív MI integrálásához a különböző adatforrásokon keresztül.

· Digitális munkahely fejlesztése: Nagyobb hangsúlyt kap a munkavállalói és az ügyfélélmény javítása a digitális munkahelyi technológiák révén, szorosabban összekapcsolva az informatikát a HR-folyamatokkal és az ügyfélbarát műveletekkel.

· Nagyszámítógépes készségek fejlesztése: A vállalatok prioritásként kezelik majd a nagyszámítógépes rendszerek optimalizálására és korszerűsítésére irányuló partnerségeket, a készséghiányok kezelését és az új technológiák, például a mesterséges intelligencia integrációjának biztosítását a meglévő nagyszámítógépes alkalmazásokba.

Nettó nulla kibocsátási cél

A világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatójaként a Kyndryl céljai közé tartozik, hogy felelősséget vállaljon az üzletágak, a működtetés, az ellátási lánc és a társadalom egészének fejlődésért. A vállalat fenntarthatósági programjának részeként a környezetvédelmi prioritásokhoz igazodva a Kyndryl célja, hogy csökkentse környezeti hatását, és segítse az érdekelt feleket a szabályozási, ügyfél- és befektetői elvárások teljesítésében három fő területre összpontosító stratégiai ütemterv segítségével:

· Üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó célok: A vállalat önállóvá válása óta egyértelmű kibocsátáscsökkentési célokat határozott meg, ennek részeként 2040-re nettó nulla kibocsátást szeretne elérni. A cél az, hogy a közvetlen és közvetett kibocsátást, világszerte 50%-os csökkentsük úgy, hogy 2030-ra teljes egészében megújuló energiaforrásokat használjunk.

· Ügyfél-együttműködés: A környezeti kihívások túlmutatnak a működésen, ezért partneri kapcsolatot alakít ki az ügyfeleivel és a szövetségeseivel a fenntartható megoldások iparágak közötti megvalósítása érdekében. A Kyndryl a technológia alapú megközelítések, például az AI és a gépi tanulás, a felhő-infrastruktúrák és a munkahelyek digitalizálása révén növeli a környezetre gyakorolt pozitív hatását.

· Munkavállalói oktatás és elkötelezettség: A cég a fenntarthatóság kultúráját építve világszerte a nettó zéró kötelezettségvállalásokkel kapcsolatos ismeretekre oktatja munkatársait, és bátorítja a fenntartható gyakorlatokban való részvételüket. Az olyan kezdeményezések, mint a Carbon Literacy Project és a Green Guild, felkészítik a Kyndryl alkalmazottait arra, hogy hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz, mind a személyes, mind a szakmai életükben.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink